10 ting som ikke er kos / er kos

Kos kan bety så mangt, men i denne konteksten handler det ikke om øya Kos, men faktisk kos.

10 ting som ikke er kos

1. Å gå i stallen på en reinfull søndag
Er du en hesteperson? Da er det ikke kos å reise i stallen på en reinfull søndag. Du vil helst unngå dette da det kan føre til flere komplikasjoner for deg og din stall.

2. Å Være kald
Utfallet av å være kald er hypotermi, noe som ikke er en bra ting for noen. Det er ikke kos å være kald. Dersom du er varm, og ønsker å være kald så kan dette være kos.

3. Å lese til eksamen fyllesyk
Er du en prokrastinerende student som ikke liker livet? Da kan alkohol være redningen din! Problemet oppstår når eksamen nærmer seg, og du ikke klarer å forholde deg til forholdet mellom din eksamen, og dager du skal konsumere alkohol.

4. En surprise mikropenis
For mange kan dette ikke være kos, men etter nøye gjennomtanke valgte jeg å ta dette med i saken.

5. Spise når man er kvalm
Å spise når man ikke orker å spise er en problemstilling mange går gjennom. Har du noen gang vært fyllesyk, kvalm og sliten? Det viktigste her er å få mye ro og mat, men det er ikke alltid din kropp ønsker slikt. Da er det ikke kos med mat.

6. Dusje når man ikke vil dusje
Se for deg at du har kommet hjem etter en lang dag. Det eneste du har lyst til å gjøre er å legge deg. MEN du må ta en dusj, fordi du har vært en flink student og prioritert lesingen. Dusjen har blitt prokrastinert like hardt som denne eksamenen har blitt, så du må ta en dusj. Da er ikke det kos å dusje.

7. Gå på butikken når man egentlig ikke orker
Sett pugging til eksamen når du er fyllesyk, surprise mikropenis, og spising når du er kvalm til side, fordi å gå på butikken er det siste du orker. Dette er en forferdelig problemstilling å forholde seg til, da mye av maten og ølen du konsumer kommer fra butikken. En motivasjon kan være belønning i form av øl når du kommer frem.

8. Sosialisere med ONS på bussen
Mange ligger rundt, og i en av europas minste hovedstad er du dømt til å møte et one-night-stand. MEN det verste er å møte et ONS på bussen, fanget gjennom flere stopp.

9. Møte ONS når man er stygg
Dette henger sammen med punkt 7. "å gå på butikken når man egentlig ikke orker". Når man ikke orker, så føler man seg kanskje ikke så særlig sexy. Man vil ikke møte et ONS når man er stygg. Aldri.

10. Møte ONS generelt
Ja, du har sikkert gjettet det. Dette er en av punktene. Man vil ikke møte et ONS utenom når man ønsker å møte et ONS.

11. Sommerkroppen
Hva faen er greia?

12. Fyllabæsj
Du skulle ikke tatt den kebaben fra det vinduet på Grønland i går. Dagen derpå angrer du litt for mye.

13. Ikke få sove om kvelden
Alle har vært der. Du er fullstendig overtent, og får ikke sove. Dette er en kjip situasjon når du skal ha eksamen/dagsfylla dagen etterpå, og du ikke er opplagt til dette.

Ti ting som er kos

1. Restemat
Restemat er en students beste venn. Du slipper matsvinn, og man kan kose seg skikkelig med den pastaretten du lagde for fire dager siden.

2. Ting som er gratis
Som menneske elsker vi ting som er gratis. En spesiell type menneske som liker gratis ting er studentene. Ting som er gratis er kos.

3. Ikke være bakfull på en søndag
Alle har vært der. Du er bakfull og du angrer på det du gjorde dagen før. Har du noen gang vurdert å bare drikke et par glass med vin/øl og ikke dra den helt "Heidis"? Prøv dette. Det er kos.

4. Peis(kos)
Peis er kos. Punktum.

5. Ponchopledd
"Hva er det?" spør du. Ikke vet jeg, men det er en slags burka for "ikke-religiøse".

6. Mammaklem (vergeklem)
Har du ikke en stor mamma som kan gi deg en stor klem? Prøv Vergeklem (patent pending)! Frokost stiller med de største klemmene, kun for deg.

7. Fireren alene på kollektiv-transport
Alle har vært der. Du koser deg på ditt foretrukkede kollektiv-transport-middel. Prøv å ta fireren alene. Det gjør det så mye mere kos!

8. Tur til Kos (eventuelt Maldivene)
En tur til Kos er kos. Om du ikke ønsker Kos kan vi anbefale en tur til Maldivene, da ingen av oss har vært der og vi ønsker tilbakemelding.

9. Fortauskaféer
Trenger jeg å si mere? Makroner og hvitvin?

10. Elvebåter
Elvebåter er kos når de ikke kræsjer i andre båter, og folk kommer godt fra det.

Takk til Ane Høstmælingen og Maja Irene Ottarsrud for flotte lister.
Hør Frokosts podcast her:

Toppfoto: Olli Virtanen/ https://flic.kr/p/o4SQ9