Kjør Tier med Ruter-billett

Ruter inngår nå samarbeid med elsparkesykkel-aktøren Tier. Dermed vil alle med Ruter-billett kunne reise med elsyklene i nær fremtid.

Dette ble klart da Ruter offentliggjorde samarbeidet onsdag 21.august 2019, etter en lang anbudskonkurranse som startet i januar, i følge NTB.

Tyske Tier, som var den andre aktøren som etablere seg i Oslo, var ikke alene om å ville vinne anbudet til Ruter. Både svenske Voi, norske Zvipp og norske BIMM var med i konkurransen. I tillegg til elsparkesykleneaktørene var Urban Infrastructure Partner, som driver Oslo Bysykkel etter avtale med Oslo Kommune, med i kampen om avtalen. De er nå alle informert om at de ikke vant anbudet.

I følge nettavisen Shifter som har fått tilgang til tildelingsbrevet vant Tier anbudet fordi de hadde best løsninger for drift, vedlikehold, brukerfokus og bærekraft.

Tier-sjef er fornøyd
– Vi er stolte av at bærekraftsfokuset vårt gjorde at vi vant anbudet. Våre siste indikasjoner tilsier at vi kommer til å nå 14+ måneder levetid på den nye modellen vår gjennom vedlikehold og reparasjon, og målet vårt er å fortsette å øke levetiden. Det lokale Tier-teamet ser frem til å fortsette å forandre mobilitet for godt i Oslo, uttaler Tiers sjef for Oslo Lars Christian Grødem-Olsen til nettavisen Shifter.

Kommer kanskje denne høsten
– Hvis vi får til å gjøre noe allerede utover høsten, som gir mening og er fornuftig, så kan det godt hende at vi gjør det. Så kan det godt hende at en god del først vil skje neste sesong, sier direktør Endre Angelvik for mobilitetstjenester i Ruter til NTB.

Ifølge Aftenposten kan det bli slik at personer med månedskort hos Ruter eller har Ruter-appen vil få tilgang til elsyklene til Tier over hele byen. Hvordan Ruter kommer til å integrere Tiers tilbud med Ruters eget er enda ikke avklart. Når du som student faktisk kan bruke elsykelene til Tier via Ruter gjenstår å se, men Ruter håper på det skal være klart i løpet av denne høsten eller neste sesong.

Hva er fremtiden for elsparkesykler og kollektivtransporten i Oslo?
Hør debatten mellom Arbeiderpartiet og Høyre fra Emnekaggen 21. august 2019

Toppfoto: Tier