Mr. Dog Mayor stiller som ordfører i Skjåk kommune

Med slagordet "Make Svoff Great Again" annonserte Dog Mayor at han stiller til valg i hjemkommunen Sjakk. Kandidaturet ble godt tatt i mot av innbyggerne som var i "aww" da han "potet" opp på podiet.

– Folket virker til å elske Mr. Dog Mayor, det han kjemper for, og hans karisma. Det later til at innbyggerne har lengtet etter en ny ordførerkandidat. De er nok litt lei Hilde Klingen, og hennes anti klima- og Fjøshus hotell-politikk, sier talsperson for Mayor, Ingeborg Sleipnes Sivertsen.

Under pressekonferansen kunngjorde Herr Mr. Dog Mayor hans valgkampsaker. Han vil ha ha fokus på og kjempe for trivsel i kommunen, billigere frukt og grønt, gratis gjenvinning- og bæsjeposer og klima.

– Sir Herr Mr. Dog Mayor er verdens snilleste mann, han vil kun Schjåff godt, og hans kampsaker speiler også det, forteller hans mannlige sekretær.

Kritiske journalistiske spørsmål
Journalisten Lois Lane fra den Daglige Planeten var tilstede under pressemøtet, for både å dekke hendelsen, og stille kritiske spørsmål.

– Min jobb som journalist innebærer å være der ting skjer, og stille kritiske, journalistiske spørsmål. Som ordfører skal man sitte i fire år, Mayor er allerede 12 år, hvor motivert er han til å sitte alle årene? Hvilke tanker har han om klima? Hva innebærer denne ett-katts-politikken? Slike spørsmål må jeg stille som journalist, for å senere publisere svarene i den Daglige Planeten, forteller Lane.


Lois Lane fra den Daglige Planeten som intervjuer Mayor for "60 minutter med Lois Lane fra den Daglige Planeten".

16 år for Stjukk
Hilde Klingen fra Skjåklista stiller til gjenvalg. Hun har sittet som ordfører i 16 år, men i år ligger hun dårlig an i følge prognosene.

– Jeg kjemper for de samme sakene jeg har kjempet for de siste 16 årene. Vi må pusse opp idrettshallen, gjenåpne ICA-en og jobbe med å få flere inn i Anonyme Alkoholikere slik at Arne har noen å fortro seg til. At velgerne hittil er mer opptatt av Commander Sir Herr Mr. Dog Mayors spill for fasaden enn tiltak som faktisk må til, gjør bare at jeg må jobbe enda hardere, forteller motkandidat Hilde Klingen.

"Make Schkjåk Svoff Again"
Med fjeset til Mayor på leverposteibokser, synlige offentlige lufteturer for å møte andre hunder og hundeeiere, og pothos-orientert retorikk, mener valgkamp-teamet til Mayor er veien til seier.

– Vi har tro på Lord Commander Sir Herr Mr. Dog Mayor, og vi har tro på at han vil vinne. Vi gleder oss til valg her i Skækk, og til resultatet som vi håper vil bjeffe vår vei, avslutter talsperson Sivertsen.

Se Mr. Dog Mayors valgkampvideo under: