FOTO: Edvard Brudeli Moen

— Musikken er ganske fet, men bandet er noe dritt

Bandet FAENIHÆLVETTE la opp på reunionkonserten sin, en uke etter å ha gitt ut ny plate. Bandet har, siden de startet i januar, gitt ut 6 EPer, holdt cirka like mange konserter og lagt opp omtrent like mange ganger. Vi inviterte bandet til konsert i Radio Novas egne lokaler og tok en prat med gutta bak bandet.

Det braker snart løs på Politisk rom i fjerde etasje på Chateau Neuf. FAENIHÆLVETTE har ankommet den midlertidige scenen i dress, et tilsynelatende noe motvillig oppmøte skal vi tro bandets Facebook-oppdatering tidligere på dagen. Dette skriver bandet om arrangementet på plattformen:


Foto: Skjermdump / Helje Svensson

FAENIHÆLVETTE er bandet som ikke arbeider for å få spillejobber og som bare lager musikk fordi gitaristen kjeder seg etter å ha spist middag. Allikevel får de det til?

Prosjektet oppstod da trommisen Anders ikke møtte opp på bandøving. Dette var for bandet Another Idiot, og resten av dette bandet dikter opp et annet band, FAENIHÆLVETTE, mens de venter på trommisen. FAENIHÆLVETTE består av “de verste folka”, og legger opp etter hver eneste konsert fordi stemningen innad i bandet er så dårlig. FAENIHÆLVETTE er født: bandet som består av alle medlemmene til Another Idiot, bortsett fra Anders som ikke får være med. Beklageligvis blir de etter kort tid nødt til å ta inn Anders, fordi det ble for vanskelig å spille konsert uten han på trommer.


Foto: Edvard Brudeli Moen

På Politisk rom har drakta endret seg fra dress til badeshorts, i vanlig FAENIHÆLVETTE-stil. Vi får høre om arbeidsprosessen til bandet, vokalisten blir satt i en løgndetektor og må fortelle hvem i bandet som er dårligst til å spille, og vi får høre mye bra, sinna musikk. Vi får også smake på karakterene Torfinn Lysne (gitar), Håvard Solli (vokal) og Joachim Lyche (bass) har diktet opp. De nekter å svare på spørsmål og snakker mye om hvor kjipt alt er. “Musikken er ganske fet, men bandet er noe dritt” får vi høre fra vokalist Håvard.

Kvelden har i ettertid blitt omtalt som et “tredje univers”. Vi venter i spenning på den neste reunionskonserten til FAENIHÆLVETTE.

Hør sendingen HER.

Toppfoto: Edvard Brudeli Moen