Det er by:Larm-tid. Skål for det med Porto Geese! Foto: Halvor Eggen

Dette burde du sjekke ut på by:Larm

Bra Trommis-redaksjonen anbefaler et knippe artister som er verdt tiden din under årets festival.

Årets Oslo-helg for alle over- og undergrunns-hjerter er endelig her! For i ettermiddag sparker 2020-utgaven av bransjemekkaet by:Larm fra seg med overveldende 200 (!) konserter med musikere som alle satser på å bli snakket om og hørt på av deg i tiden fremover.

Så skal det sies at man fort kan bli litt vinglete av å velge mellom så mye musikk på én gang, men det er her vi sier med myk stemme at du skal puste ut og spisse øret ditt i vårt lende. Vi er nemlig her for å gi deg åtte navn du burde etterstrebe å få med deg - og et ekstra bonustips for hvordan du kan yte litt ekstra under årets festival.

Astrid Frugaard anbefaler:

Porto Geese (NO)
Hvor og når? Torsdag klokka 23 på Ingensteds / Lørdag klokka 21:30 på Blå

Dustedyster deathrock med deilig stoner og støyrock som er på grensa til meditativ og tung! Porto Geese fra Oslo spiller det en kan forvente seg et dystert opplegg på Blå. Og hvis du digger og impro kan en forøvrig bare henge ut på Blå fra 19:00, så vil en få med seg Kanaan og Athletic Progression.

Athletic Progression (DK)
Hvor og når? Fredag klokka 21:30 på Pokalen / Lørdag klokka 22:30 på Blå

Et band jeg også gleder meg grovt til å se på Blå under by:Larm. Et lekent uttrykk og deilige beats blir i kledd en digg gitar og nesten meditativ rytme. Gitaren er litt sånn heismusikkaktig, men veldig bra! Ser for meg gøy impro her.

Einar Stray anbefaler:

Jockstrap (UK)
Hvor og når? Fredag klokka 21 på Revolver / Lørdag klokka 20 på Kafé Hærverk

London-duoen har en unektelig meloditeft med sin søte og eksperimentelle synthpop. Tankevekkende tekster hviskes poetisk til vindskeive beats og styggvakre orgeltoner.

Perila (RU)
Hvor og når? Fredag klokka 22 på The Villa Main / Lørdag klokka 21 på Kafé Hærverk

Russisk og Berlinsk i skjønn forening. Multikunstner Alexandra Zakharenko stabler sitt ambient-korthus som vi liker det: dommedagen svever erotisk i lufta.

Nicolay Woldsdal anbefaler:

Brigt (NO)
Hvor og når? Torsdag klokka 22 på Revolver / Lørdag klokka 19 på Ingensteds

Brigt ble kvikt min favoritt fra årets demojury-bunke. Med låtene sine traff han musikksmaksløkene mine rett på kornet med sin dansbare og nostalgiske pop, som gjør at jeg trua på at dette kommer til å utfolde seg til noe skikkelig fint under by:Larm og fremover.

Squid (UK)
Hvor og når? Fredag klokka 23:30 på Blå / Lørdag klokka 22 på Revolver

Denne britiske banden har hatt noen få, men gode musikkdrypp siden 2017, men det var med fjorårets EP Town Centre at de beviste at det går an å lage festlig, frisk og eksentrisk post-punk om hverandre. Dette kommer ganske enkelt til å bli beinfett.

Buttechno (RU)
Hvor og når? Lørdag (natt til søndag) klokka 02 på The Villa Main

Fordi, hvordan kan en gig proppet med russisk techno fra en fyr som kaller seg Buttechno ikke bli gøy?

Men du, her er et ekstra hett stalltips! For om økonomien ikke klarer å strekke seg til en faktisk billett, parallelt med at lysten til å gå og se masse bra konserter er i full vigør, finnes det jo alltids Off:Larm. Dette er showcase-konserter - gjerne i regi av plateselskap - som tilbyr deg et knippe med artister til en slikk og ingenting. Det er til og med ofte gratis! Og inni dette alternative by:Larm-universet lurer også Matias Vangsnes Bjørgo sitt sterkeste tips for helgen:

Kropp (NO)
Hvor og når? Torsdag klokka 18:30 på Tilt (GRATIS)

Tenderer du til å la deg fenge av regndryppende toner fra Kakkmaddafakka, Hvitmalt gjerde, Kommode og The New Wine? Mye tilsier da at du må få med deg Kropp. De surfer på bergenske tekster, 60talls riff og høyt tempo på en måte som bare band fra Bergen klarer. Det hele er så komplekst at det blir deilig naivt (eller omvendt?).

(Og psst! Dette er jo da som en del av et av disse showcasene, i dette tilfellet med Jansen Records, så her er det også masse andre band å gosse seg med.)

God festival!