Privat @marenolava

Din by:Larm-rute

Årets by:Larm-festival står for trappene, og nok en gang blir alle byens scener okkupert av det beste og mest lovende norsk og utenlandsk musikkbransje har å by på. Personlig har jeg alltid slitt med å navigere meg i mylderet av konserter jeg må få med meg, og det har helt sikkert du og. For å gjøre det litt lettere for deg har Skumma Kultur, i år som i fjor, kartlagt en rute du kan følge for å få med deg det beste fra årets by:Larm-festival.

Torsdag

Turquiose Sun (DK)
Når: 19.00
Hvor: Ingensteds

Danske Turquoise Sun kickstarter årets by:Larm-festival med deilig, psykedelisk indie som gir deg et sårt tiltrengt vitamin D-tilskudd i vintermørket. Psst! Gutta besøker oss i studio allerede i morgen!

Kapteinen (NO)
Hvor: Sentrum Scene
Når: 21.00

Hiphop-artisten Kapteinen har den siste tiden vært på turné med Arif, og garanterer mye energi både på scenen og blant publikum. Han fortalte mye om planene for konsertene da han gjestet Skumma Kultur 26/2, hvor han også fremførte låta «Danse du fortsatt» live til stor begeistring for alle i studio.
Hør intervjuet med Kapteinen her (intervjuet begynner 07:20):

I Like To Sleep (NO)
Hvor: Kafe Hærverk
Når: kl. 22:00

Etter Kapteinen må du springe gjennom Torggata for å få med deg I Like To Sleep på Kafe Hærverk. Trioen fra Trondheim består av trommer, barytongitar og vibrafon, og har siden oppstart i 2015 spilt på flere norske jazzklubber, i tillegg til å ha mottatt Gramo-stipend. Rune Grammofon står bak deres første album som kommer i april. De beskriver musikken sin som «powerjazz to the people».

LÜT (NO)
Hvor: John Dee
Når: 23:00

Etter konserten på Hærverk er det bare å ta beina fatt tilbake til John Dee, så rekker du LÜT. Siden oppstart i 2014 har LÜT gjort seg bemerket som et aktivt og veletablert liveband, og jobber mot målet om å bli det største rockebandet i Norge. 19. februar slapp Tromsø-gjengen sin nye singel «Mersmak», tittellåten for deres kommende album som skal gis ut høsten 2020. Kanskje vil man få høre enda flere smakebiter på årets by:Larm-konsert?

Fredag

Signe Marie Rustad (NO)
Hvor: Kulturkirken Jakob
Når: 20:00

Isah (NO)
Hvor: Blå
Når: 20:30

Isah trenger vel ingen introduksjon. By:Larm blir en showcase for hvordan han skal erobre Norge videre, og vi er meget spent på hva han har i ermene.

Hedda Mae (NO)
Hvor: Rockefeller
Når: 21.30

21-åringen fra Bergen slapp nylig sin debutlåt «Pride Goes Before A Fall», og blir allerede omtalt som et kommende stjerneskudd. Med hennes fengende popenergi vil jeg tro det blir god stemning i salen!

NEA (SE)
Hvor: Vulkan arena
Når: 22.00

Safario (NO)
Hvor: Sentrum scene
Når: 23:00

Safario har vært en gjenganger på Radio Novas lister, og har allerede etablert seg som et av landets mest lovende hiphop-talenter. Han har blant annet rukket å spille på Øyafestivalen, og får massive Sentrum Scene å boltre seg på.

Squid (UK)
Hvor: Blå
Når: 23:30

Safario-konserten må du dra tidlig fra, for rett etter er det duket for et av fredagens høydepunkter. Engelske Squid har dominert spillelistene hos flere av medlemmene i Skumma Kultur-redaksjonen i høst. Nå loves det ny musikk, og vi er veldig spente på hva gutta har å by på.

Hollow Hearts (NO)
Hvor: Rockefeller
Når: 00:30

Avslutt kvelden på Rockefeller med rolig og nydelig Norwegicana (jepp!) fra tromsøværingene i Hollow Hearts.

Lørdag

Brigt (NO)
Hvor: Ingensteds
Når: 19:00

Lørdag blir en lang kveld. Start kvelden med deilig, referansetung bedroom-pop fra Brigt.

From Scratch (NO)
Hvor: Revolver
Når: 20:00

Das Body (NO)
Hvor: Revolver
Når: 21:00

Das Body spilte opp til fest på fjorårets Novafest, og har gjennom 2019 turnért rundt i USA, til gode kritikker. Med Ellie Lindens særegne stemme i front formes bandets alternative indiestil til noe man bør få med seg. I mars kommer endelig debutalbumet!

Daufødt (NO)
Hvor: John Dee
Når: 22:00

Etter Das Body kan du oppleve en annen favoritt hos oss på Radio Nova. Daufødt fra Kristiansand byr på noe av det råeste norsk punk har å by på om dagen, og har allerede blant annet varmet opp for Honningbarna på Sentrum Scene og blitt kåret til Månedens Urørt. Dette bandet kommer til å nå langt. Daufødt besøkte Skumma Kultur i august, og intervjuet kan du høre her (intervjuet begynner 07:05).

Juno (NO)
Hvor: Vulkan Arena
Når: 23:00

B-Boy Myhre (NO)
Hvor: Blå
Når: 00:30

Puh. På tide med en pust i bakken? Kjøp deg litt mat etter Juno, slapp av litt, og gå til Blå i tide for å få med deg stjerneskuddet B-Boy Myhre.

Black Country, New Road (UK)
Hvor: Ingensteds
Når: 01:00

Praktisk nok er Ingensteds rett over gata for Blå, og der kan du få med deg et annet britisk post-punk band vi knytter store forventninger til. Black Country, New Road har så langt bare offentliggjort to singler, og vi håper på noen smakebiter på ny musikk.

VIKINGDEATHTRAP.EXE_ (NO)DEATHTRAP.EXE* (NO)
Hvor: Blå
Når: 01.30

Jeg kan hvertfall ikke tenke meg en bedre avslutning på årets by:Larm enn BDSM-inspirert trap på moldedialekt.