Foto: Ingar Jakob Feiring

Så lett er det å lage «Pan con Tomate»

I «Studentsommer» lager vi matretter som egner seg spesielt godt om sommeren. Denne uken får du oppskrift på en svært enkel rett, nemlig Studentsommers egne «Pan con Tomate», en klassisk spansk matrett. Perfekt å lage på grillen, men også like lett å lage hjemme på komfyren eller med en brødrister.

TID: ca 7 min

Dette trenger du:
2 tykke skiver loff eller annet fint brød
ca 2 dl olivenolje
1 fedd hvitløk
1 tomat
litt salt og pepper

Hør hvordan det gikk da vi lage denne retten i studio i vår podkast her

Start med å skjær opp to tykke brødskiver, dynk de i olivenolje før du legger de på grillen/stekepanna. Snu de slik at de blir gylne på begge sider. Du kan også bruke brødrister, men da må du ta på olivenoljen etter du rister dem.

Del hvitløken i to og stryk de to halve feddene over hver sin brødskive. Stryk gjerne hvitløken over flere ganger om du ønsker mer hvitløksmak.

Hent fram de to halve delene av tomaten. Stryk og press hver tomathalvdel over hver sin brødskive, slik at du får både fruktkjøtt og saft fra tomaten over til brødskiven.

Helt til sist stør du litt salt og pepper over, før du nyter denne retten enten du er hjemme, på stranda eller i parken.

Håper det smaker!

Studentsommer sender hver lørdag i sommer fra 13-14 på Radio Nova

Hele hele sendingen til Studentsommer her:

Alle foto: Ingar Jakob Feiring