Foto: Ingar Jakob Feiring

Slik lager du dessert som alle kan spise

I «Studentsommer» lager vi matretter som egner seg spesielt godt om sommeren. Denne uken får du oppskrift på en svært enkel dessert som alle kan spise, nemlig Studentsommers egne «Sjokolademousse» Dem er enkel å lage og kan nytes selv om du ikke spiser melk, egg eller andre animalske produkter. Utmerket til deg som er vegetarianer eller allergiker.

TID: ca 15 min
1-2 pasjoner

Dette trenger du:
100 g mørk kokesjokolade (melkefri)
2 dl Sunniva Gryr (fløteerstatning)

Hør hvordan det gikk da vi lage denne retten i studio i vår podkast her

Legg sjokoladen i vannbad
Start med å kok opp vann. Del opp sjokoladen i biter og putt den oppi noe som kan tåle 100ºC som en liten skål i metal eller keramikk. Legg skålen oppi en kjele eller stor skål med nykokt vann. La sjokoladen smelte mens du går videre.

Pisk Gryr
Ta halvparten av fløteerstatningen Gryr over i en passende skål og pisk kremete og stiv. Bruk gjerne en stavmikser, foodprosessor eller kjøkkenmaskin. Du kan også piskes for hånd om du tid og krefter. Kremen skal være så stiv at den ikke renner av du hever vispen.

Pisk mer og bland sammen
Ta siste halvparten av fløteerstatningen og pisk det sammen med noe av den nå smelta sjokoladen. Når den har blitt kremete og stiv blander du de to kremene sammen med en slikkepott. Rør også inn resten av den smelta sjokoladen inn i kremen, slik at den for en gjevn farge.

Kan nytes med en gang, eller settes i kjøleskap og nytes senere samme dag eller dagen etter.

Håper det smaker!

Studentsommer sender hver lørdag i sommer fra 13-14 på Radio Nova

Hele hele sendingen til Studentsommer her:

Alle foto: Ingar Jakob Feiring