Foto: Lisa Zhuang

Ny ledelse klare for et utfordrende radiosemester

Hvordan skal man rekruttere nye medlemmer, produsere radiofaglig sterkt innhold og opprettholde et aktivt sosialt miljø i en studentradio til tross for begrensende smitteverntiltak? Radio Novas nyvalgte ledergruppe er klar for utfordringen.

Etter en lang periode med stengte studioer grunnet covid-19, starter studentforeningen offisielt opp igjen med full radioproduksjon fra og med 7. september.

Men strenge retningslinjer for smittevern kommer de naturligvis ikke unna.

Dette er gjengen som skal styre skuta.

Ansvarlig redaktør: Robin Frøyen (27), Oslo

Robin Frøyen ble med i Radio Nova i 2018 og har siden det vært med i feministprogrammet Et Eget Rom og Dungeons & Dragons-programmet Eventyrtimen. Hen er forberedt på at årets rekrutteringsprosess kommer til å bli noe annerledes enn tidligere.

– Det vi må være ekstra flinke til denne gangen er å ha en sterk digital profil, utnytte de digitale flatene vi har og muligens inngå et samarbeid med utdanningsinstitusjoner i Oslo for å nå ut til de som ikke nødvendigvis følger oss på sosiale medier.

Med andre ord: Det er ingen grunn til å hvile.

– Tvert imot! Nå må vi finne nye løsninger, være kreative og tenke utenfor boksen, noe som også åpner opp for at hvis det er noen der ute som ønsker å prøve seg på lufta, men som syns det høres skummelt ut, kan det være en trøst å vite at vi er i en fase hvor vi alle må prøve ut nye ting fra bunnen av.


STILLE FØR STORMEN: Sondre Hølaas (f.v.) og Robin Frøyen forbereder seg på høstens inntak av nye medlemmer.

En annen utfordring som mange studentforeninger har i vente er å opprettholde det sosiale samværet samtidig som retningslinjer for smittevern overholdes. I de trange lokalene til Nova vil det altså ikke lenger være mulig å arrangere den samme typen fester eller felleslunsjer som før. Hvordan kommer det sosiale tilbudet til å se ut fremover?

– Før sommeren klarte vi å flytte mye av det sosiale over til digitale flater, så nå er målet å plukke opp igjen de løsningene vi fant da, blåse liv i dem og sørge for et godt digitalt samhold på lik linje som det var i lokalene våre. Dessuten jobber vi aktivt for at redaksjonene våre skal være sterke sosiale sfærer, og vår erfaring er at det ikke tar lang tid for redaksjonene å bli samkjørte.

Alt i alt er Frøyen optimistisk angående fremtida og ser frem til å samarbeide med den nye ledergruppa.

– Man kan se på året som kommer og tenker at mye kommer til å være kjipt, men man kan også fokusere på det positive og la seg motivere av alle mulighetene situasjonen gir oss.

– Radio Nova er og blir Radio Nova – pandemi eller ikke. Vi skal fortsette å lage radio, og vi skal fortsette å kose oss. For alle som er interesserte i å teste ut livet på lufta er dette stedet å være, og som ansvarlig redaktør skal jeg jobbe hardt for at dette blir et fett og innholdsrikt år.

Frøyen tar over vervet etter Ådne Feiring.

Fagsjef: Sondre Hølaas (27), Oslo

Sondre Hølaas har vært med i Radio Nova siden 2016 og vært redaksjonsleder for programmet Sorgenfri siden våren 2018. Som fagsjef har han ansvaret for den faglige opplæringen og oppfølgingen i kanalen. At restriksjonene knyttet til covid-19 kommer til å ha noen negativ effekt på det radiofaglige nivået, tviler han på.

– Jeg tror at én av grunnene til at vi er så gode på å lage radio er at vi lager så mye av det. Vi har blitt gode gjennom utøvelsen av håndverket, og hvis vi skal bevare den kunnskapen vi har, er det viktig at vi bare fortsetter å produsere. Det blir en utfordring, men hvis man er veldig positiv, kan man tenke at det er begrensninger som skaper de beste idéene og resultatene.

I første omgang kommer fokuset til å ligge på å sørge for at alle på kanalen fortsetter å ha det gøy med å utforske nye måter å lage radio på. Han ser dermed ingen grunn til å ikke søke om å bli med i Radio Nova dette semesteret.

– Selv om situasjonen er litt rar, kommer vi til å klare å gjøre fete greier likevel. Vi kommer til å gjøre masse morsomt, vi kommer til å lage sykt kul radio, og vi vil ha med masse kule folk til det.

Hølaas tar over vervet etter Stine Spjelkavik Hansen.


FAGSJEF: Tomme lokaler preger de første arbeidsdagene til den nye fagsjefen.

Nyhetsredaktør: Helene Wilhelmsen (23), Haugesund

Helene Wilhelmsen tar over vervet som redaksjonsleder for programmet Studentnyhetene, og dermed nyhetsredaktør for kanalen. Hun kommer til å legge vekt på publisering i sosiale medier, men ønsker også å fokusere på det sosiale miljøet og den faglige utviklingen i redaksjonen sin.

I tillegg tror hun det kommer til å bli mer utfordrende enn før å gjennomføre tilstrekkelig med opplæring av nye medlemmer og sørge for at de føler seg inkludert i foreningen.

– Vi i den nye ledergruppa bør derfor være synlige og legge opp til samarbeid i mindre grupper eller par. På den måten vil nye og gamle medlemmer bli bedre kjent, samt at nye vil få en god velkomst og grundig opplæring.

Wilhelmsen tar over vervet etter Ingar Jakob Feiring.

Musikkredaktør: Chika Egbeocha (27), Oslo

Etter ett år som lydtekniker i Nova, tar Chika Egbeocha over ansvaret for oppfølgingen av kanalens musikkprofil. Det blir også hennes oppgave å lage det kommende semesterets A-lister, og disse kommer hun til å jobbe hardt for å promotere.

– Jeg vil rette mer fokus på musikken vi spiller, for det er jo tross alt musikk vi spiller mest av på lufta. Og jeg vil utvikle musikkprofilen vår i tett samarbeid med musikk- og kulturprogrammene våre; ta i bruk ekspertisen vi faktisk har i hus!

I tillegg ønsker Egbeocha å jobbe for å drastisk øke mangfoldet på Novas musikkflate.

– Mangfold generelt er alltid viktig. Ikke bare når det gjelder sjangerbredde, men også artistene, produsentene, bandene, komponistene og ikke minst de som kommer på besøk til oss i studio. Bra musikk kommer i alle former og farger, og det er jo hele poenget med Nova. Vi oppdager bra musikk først!

Også her ser hun på medlemmene i Nova som en potensiell ressurs.

– Jeg hører ikke på country, men vi har vel noen på Nova som har ny musikk fra den sjangeren å komme med? Sær meme-låt? Bring it.

Egbeocha tar over vervet etter Jakob Høydal.


NY LEDELSE: Robin Frøyen i front, med Sandra Egbeocha (f.v.), Annika Celin Bogen, Sondre Hølaas og Helene Wilhelmsen i ryggen.

Sosiale medier-ansvarlig: Annika Celin Bogen (23), Skiptvet

Annika Bogen startet i Radio Nova våren 2018 som tekniker, men ble etter hvert også med i kulturprogrammet Skumma Kultur. Nå skal hun fortsette arbeidet med å styrke kanalens tilstedeværelse og identitet på sosiale medier, noe hun tror kommer til å være essensielt i tiden fremover.

– Det er viktig å være synlige på nettet sånn at vi ikke forsvinner helt for både medlemmene og lytterne våre, men det blir også viktig å vise frem Radio Nova som studentradio og studentforening siden rekrutteringsprosessen blir vanskeligere i år. Forhåpentligvis kan sosiale medier være et hjelpemiddel for søkere som har spørsmål eller lurer på hva som skjer på Nova.

Bogen er også forberedt på at den spesielle situasjonen vi er i kommer til å fortsette å påvirke hverdagen i foreningen, men hun har likevel mye håp.

– Forhåpentligvis klarer vi å finne alternative tiltak som er like interessante som den vanlige Nova-hverdagen, og forhåpentligvis klarer vi å lage engasjerende innhold som kan skape litt radioglede.

Bogen tar over vervet etter Lisa Zhuang.