World College Radio Day

2. oktober braker det løs og radiostasjoner over hele verden skal snakke om global solidaritet.

Siden 2010 har World College Radio Day samlet studentradioer fra hele verden for å feire betydningen av studentradio! I 2020 samles nesten 600 ulike studentradioer fra 38 ulike land for å hylle dagen. Av disse er 24 heldige kanaler utvalgt til å delta i et internasjonalt radiomaraton fredag 2. oktober - blant annet Radio Nova!

Et av målene med World College Radio Day er å sette et internasjonalt søkelys på alle de ulike studentradioene vi har rundt på kloden, og oppfordre alle til å høre på studentradio denne dagen. Forhåpentligvis vil du i løpet av dagen finne et nytt favorittprogram! Studentradio er annerledes, og det skal selvfølgelig feires!

Årets tema er global solidaritet! Hva betyr egentlig det? World College Radio Day vil hedre det globale samarbeidet alle radiostasjonene gjør hvert år. Men temaet skal også reflektere alt som har skjedd i verden i år, fra gatene i Beirut til kappløpet om å lage en vaksine mot Covid-19. 2020 er et annerledes og vanskelig år for de fleste, og det er da viktig at studentradioer gir en plattform til stemmer som vanligvis ikke blir hørt.

Vi i Radio Nova skal bruke vår time av maratonet til å snakke om hvorfor vi startet i studentradio og hvilken erfaringer vi har fått fra å være en del av en studentradio. Vi forteller også om Nova sin historie og vår egen Nova-identitet, om hvordan radio kan bringe oss nærmere familie og hva global solidaritet betyr for oss!

Du kan høre på World College Radio Day her og vi i Radio Nova sendes fra 09:00-10:00! Sendingen vår sendes også igjen på Radio Nova klokken 14:00, og vil være å finne som podkast under ‘Radio Nova’.

Toppfoto: World College Radio Day