Foto: Gage Skidmore/Flickr

Fem ting du kan kjøpe for hårbudsjettet til Trump

650 000 kroner er mye penger, men hvor mye er det egentlig?

Som Odd Børretzen en gang sa det: Vi drømte om Amerika, men ikke lenger nå.

Den amerikanske drømmen har lenge vært å bruke 70 000 dollar på håret når du skal spille inn et TV-program for å finne dyktige business-folk. Ikke alle klarer å oppfylle drømmen, men det har Donald Trump gjort.

Det avslørte New York Times denne uken da avisen la fram presidentens skattepapirer.

70 000 dollar, eller omtrent 650 000 norske kroner, er mye penger. Men hvor mye er det egentlig?

For å gjøre pengesummen mer relaterbar har vi funnet fram noen andre ting du kan bruke 650 000 kroner på enn å fikse håret.

Spis, drikk og vær glad

For 650 000 kroner kan du virkelig skeie ut. Ikke tenk på Foodora. Legg lista høyere.

Sesongmeny og vinpakke kan du meske deg med på Maaemo i 120 dager på rad.

Og du vil fremdeles ha 2000 kroner igjen, som holder til Big Mac-meny på McDonald's i 21 dager på rad. Du har da 47 kroner igjen som du kan vippse til en venn.

Fiks flere følgere

Sliter du med at ingen ser de utrolig kule postene du legger ut på Instagram? Fortvil ikke. For 70 000 dollar har du muligheten til å kjøpe deg en solid bunke følgere på sosiale medier.

5000 følgere koster 39,99 dollar på et av mange nettsteder som tilbyr kjøp av følgere. Totalt kan du da kjøpe cirka 8 974 359 følgere på Instagram.

Det er omtrent like mange mennesker som det bor i Østerrike (eller Armenia, Jamaica, Estland og Trinidad og Tobago slått sammen).

Shrek-maraton

Kanskje vil du heller se en, to, tre eller fire gode filmer?

Da kan du ta med deg 887 av dine nærmeste venner og fylle storsalen på Colosseum Kino fire ganger. Shrek, Shrek 2, Shrek the Third og Shrek Forever After er jo fire forslag til filmvalg.

Hver person kan attpåtil få 13 kroner til godteri per film!

Er du en ponni-person?

Om du er en dyrevenn så kan du bruke pengene på en åtte år gammel ponni med navnet Zelda.

Av selgeren på Finn.no beskrives hun som en ponni med stor personlighet og en fram ponni med mye energi. Hun er livlig og glad men lett og håndtere.

Etter å ha ervervet deg den flotte Zelda har du fremdeles råd til å leie stallplass til henne (med fult stell) i fem år og fem måneder.

Moderne altruisme

Men kanskje er du et bedre menneske enn en som bare tenker på seg selv. Kanskje tenker du at du helst vil gi pengene til noen som trenger det?

Da kan du for eksempel betale omtrent 72 % av dagslønna til Cristiano Ronaldo med de 650 000 kronene.

Eller du kan betale inntektsskatten til Donald Trump i over ni år. I hvert fall om han holder seg på samme skattenivå som han gjorde i 2016 da han ble valgt inn som den 45. presidenten av frihetens land: USA.