Et cinematisk comeback

Natt til torsdag ble det holdt debatt mellom visepresidentkandidatene, men det som overrasket oss alle var en aldri så liten gjesteopptreden.

Jeg snakker selvfølgelig om fluen. Men det er ikke første gang en liten krabat stjeler showet. Insekter, inkludert fluer, har en lang historie med filmprestasjoner. La oss ta en titt tilbake på noen av de kanskje mer minneverdige prestasjonene.

The Fly (1986)

«The Fly» handler om forskeren Seth, spilt av Jeff Goldblum, som møter journalisten Veronica, som ble spilt av Geena Davis. Etter hvert som forholdet deres når nye høyder, går det gærent med Seth sine vitenskapelige eksperimenter og sakte, men sikkert, blir han mutert til en flue.

Jeg vet ikke om det er unge Jeff Goldblum eller den cheesy plotlinja av en 80-talls skrekkfilm, men «The Fly» (1986) er både ekkel, komisk og passer perfekt for å sette stemningen for årets Halloween-feiringer.

A Bug’s Life (1998)

Denne filmen kryr av insekter, og gir oss et kritisk blikk på både maur-samfunnets holdninger til gresshopper-lederne, og maktkampen som protagonisten og insektene som har falt ut av samfunnet tar opp. På mange måter er det ikke langt unna hva vi vitner til ved årets presidentvalg i USA.

Dette er inspirerende og lett underholdning... filmen altså!

Antz (1998)

Man skulle tro at 1998 var insektens år, for i tillegg til Disney Pixar sin «A Bug’s Life» kom konkurrenten DreamWorks ut med «Antz».

Begge filmene handler om maur, men i «Antz» følger vi heller en kjærlighetshistorie mellom arbeidermauren Z og maurtuens prinsesse, og lokal krigføring, med en mer moden humor egnet for et eldre publikum. I tillegg er maurene i «Antz» mer realistiske, i motsetning til den blå, avrundet versjonen til Pixar.

Ant-Man (2015)

Da det en gang ble annonsert at Marvel skulle utgi en film med en ny superhelt ved navn Ant-Man, så lo jeg godt. Skikkelig teit, det blir ikke noe bra. Enten så var det Paul Rudd sine evner til å gjøre en karakter så likandes, eller så er det hvordan Ant-Man ble en så viktig del av Avengers-gjengen sin kamp mot Thanos.

Uansett så er Ant-Man en av de mest undervurderte superheltene som nok en gang beviser at størrelse ikke gjenspeiler makt og krefter.

Bee Movie (2007)

En klassiker uten like og roten til uendelige memes sist tiår. Og det med god grunn.

«Biefilmen» utfordrer både etiske retningslinjer rundt bruk av honning og hvordan mennesker kapitaliserer for å dermed nesten drepe en av de viktigste naturlige prosessene på jorda. Den er både samfunnskritisk samtidig som den er morsom og søt.

Utallige filmpremierer i USA har blitt utsatt til både 2021 og 2022, men til og med i en usikker filmbransje viste debatt-fluen i går at ikke engang pleksiglass kan stoppe dem fra å stjele rampelyset.