Skumma anbefaler: uke 44

Har du sett for mye skrekkfilm i det siste? For mange gode klassikere? Trenger du noe helt nytt? Vi har løsningen! To unike filmer og et gøyalt brettspill er ukas anbefalinger fra Skumma Kultur.

Spill: Codenames
Denne fredagen vil jeg anbefale et brettspill jeg prøvde for første gang denne uka, nemlig Codenames! Dette spillet blander mafia med Alias, samtidig som du må passe deg for den skumle leiemorderen. Når det ikke blir halloweenfest, kan du heller samle kohorten for en spillkveld i spenningens navn.
Når du leser reglene kan det bare virke som en tyngre versjon av Alias, men ikke la deg lure. Dette spillet får deg og kohorten din til å tenke så det knaker.
Er 400-meter ett eller to ord? Hvilken sammenheng har ordene prinsesse og bilbane? Det må du nesten bare finne ut av, når du spiller Codenames.

Film: Bad Black
Om du har lyst til å se en film, men føler at du har sett alt på som er å se på Netflix, HBO, Disney + osv, så har jeg en anbefaling for deg!
På YouTube finner du nemlig actionfilmen "Bad black", en actionfilm fra Uganda.
Filmen har et budsjett på omtrent 65 (sekstifem!) dollar, og er langt ifra samme kvalitet som det som kommer fra Hollywood. Men, den har en sjarm som er umulig å beskrive, den må nesten oppleves. Filmskaperen bruker de som bor i landsbyen sin som skuespillere, og det er så tydelig at alle storkoser seg med å lage film!
Med en «videojoker» som kommer med vitser på toppen av en allerede over the top action film, så er "Bad black" en fantastisk morsom film!
Filmen ligger som sagt på YouTube, og du finner den her.

Film: Hva jeg lærte av en blekksprut
Etter å ha sett ikke mindre enn fire skrekkfilmer på rappen, var jeg på jakt etter noe litt mindre skummelt så jeg ikke skulle bli jaget gjennom drømmene mine av demoner, spøkelser og små jenter i nattkjole. Da dukket filmen Hva jeg lærte av en blekksprut (originaltittel: My Octopus Teacther) opp i Netflix-feeden min. Jeg tenkte at det hørtes koselig og fint ut, og valgte derfor trykke play. Det som møtte meg var en dokumentar om Craig Foster, som i 2010 begynte å filme seg selv som fridykker i et forsøk på å finne igjen gleden etter en litt tøff periode i livet. På en av dykketurene møter han en ung blekksprut og det blir begynnelsen på en helt unik relasjon mellom menneske og natur. Det jeg trudde skulle være noe ordinært, viste seg å være en helt fantastisk reise! Jeg satt igjen med tårer i øynene, og ikke minst med veldig mye mer kunnskap om blekkspruter.