Stopp for ordinær produksjon

Nok en gang må vi i Radio Nova stenge lokalene våre på grunn av Covid-19 restriksjoner. Hva skjer? Og hva kan du høre på i mellomtiden?

Oslo kommune har bestemt at alle virksomheter der det foregår kultur- og fritidsaktiviteter stenges, med unntak av bibliotek. Radio Nova er å regne for en fritidsaktivitet for voksne/en virksomhet der det foregår kultur- og fritidsaktiviteter, og må derfor stenge som en del av den sosiale nedstengingen av Oslo. I første om gang holder vi stengt ut november, men ser ikke vekk fra at det blir lengre.

Ansvarlig redaktør Robin Frøyen sier: "Det er trist at vi må stenge igjen, men vi har forståelse for situasjonen og vil alltid prioritere våre medlemmers sikkerhet her på Nova." Selvom lokalene våre er stengt er det fortsatt mulighet for å lage masse kul radio hjemme, så ikke skru av radioapparatet ennå! Vi kommer også til å sende repriser og din favoritt musikk fremover.

"Vi gleder oss til tiden hvor Nova-livet blir som normalt igjen, men for å komme oss dit, må vi følge retningslinjene og ta vare på hverandre. Heldigvis skal det mer enn en pandemi til for å ta knekken på Norges eldste ikke-kristelige lokalradio!" forteller Robin Frøyen.

Mens vi venter på å få dra tilbake til studioene våre så har vi masse bra innhold du kan høre på i ukene fremover! Dette er bare et lite utvalg av hva du kan finne på din foretrukne podcast-app.

Nova Noir-Vampyrer på film
Denne uken satte Hanne, Ina og Hannah seg ned for å spille inn en tapt episode av Nova Noir. Følg med i historietimen, vi snakker om hva slags vampyrer det er å finne i filmhistorien.

Umami-Naturvin
Hva er egentlig greia med naturvin? Vi i Umami har snakket med Tia Tiller som jobber på Txotx og "vinfluencer" Aron Eskeland bak instagramkontoen Aronermat for å finne ut av dette.

Eventyrtimen-En alv, en dverg og et menneske går inn i en bar
Trioen starter et nytt kapittel på sin episke reise i Vilkenhavn, men denne gangen er det noen som prøver å finne ut sannheten om seg selv.

Skumma Kultur-Tinder, Bad Black og AOC
Stian og Melinda har prata om en bonde fra Rogaland har bestemt seg for å lage en norsk variant av Mount Rushmore! 🏔 Stian har pratet om «Bad Black» en action film fra Uganda 🎬 og hvor gode er tinderprofilene til de i studio? Vi har tatt for oss tipsene fra en proff Tinderfotograf og funnet «svarene» 🔥➡️

Baklengs inn i Lånekassa-Black History Month
I oktober markerte vi Black History Month. Henrik og Ida er fast inventar i studio, og 26. oktober fikk de med seg Chika Egbeocha. Hvordan skal man snakke med tanta si, som hevder at hennes adopterte barn aldri har opplevd rasisme? Og hva er egentlig hverdagsrasisme? Vi snakker om dette, og om hvordan man kan forholde seg til at folk (fortsatt) bruker n-ordet, og hvordan man kan stå opp mot rasisme og diskriminering av seg selv og andre.

Rushtid-Livet er en overnattingsfest
Tone, Flube og Sander loser deg gjennom tidenes overnattingsfest. Det blir topp 3, det blir musikkoversettelse og det blir dagbokslesning så hvis du ikke har trykket play enda, hva venter du på?

Et Eget Rom-Den revolusjonerende p-pillen
P-pillen er 60 år i år! Vi snakker om pillen som ga kvinner mulighet til å styre når de selv ville ha barn, og på den måten bidro til å revolusjonere kvinners liv. I tillegg har vi deltatt på markeringen av verdens prevensjonsdag, og Tor-Hugne Olsen (Sex og politikk) og Gro Linstad (FOKUS) forteller om prevensjon som global kampsak og utfordringer under covid 19-pandemien.