Skumma anbefaler: uke 47

Vi går nok en helg i møte hvor moroa må lages sjæl. Kanskje du vil prøve deg på å sy noe fint? Vi har stedet du kan starte! Hvis det er for ambisiøst for denne uken, kan vi også tipse om masse god musikk.

Album: 'Covers' av Marika Hackman

Da jeg som et fast innslag i min ukerutine hørte gjennom Discover Weekly-lista mi på Spotify, ble jeg her om dagen introdusert for det albumet jeg nå skal anbefale. For litt siden var jeg plassert hjemme på hjemmekontoret mitt, med hjemmeeksamen i fanget, og ut av roomie sine høyttalere på stua strømmet de diggeste toner. Londonbaserte Marika Hackman slapp den 13. november albumet Covers. Og som tittelen avslører, finner vi et godt knippe coverlåter tilhørende kjente og kjære artister.
Hackman beskriver albumet som en måte å lage musikk på uten å bli skremt av det jeg antar kan sammenlignes med Aristoteles’ tabula rasa. Blant annet covrer hun Radioheads mindre åpenbare hit, You Never Wash Up After Yourself, og Elliot Smiths’ Between the Bars. Alt preget av Hackman som en dyktig multi-instrumentalist og hennes atmosfæriske tolkninger av alt fra miserable toner til eksplosjoner av pop.
Kanskje du, som jeg, ikke er tidenes største Beyoncéfan (brannfakkel?), men kan anerkjenne musikalsk talent? Og derfor, om du tenker deg om nå i et par sekunder, kunne du ønske det fantes en annen vri på store hits du selv ikke hører på? Hackman tar Beyoncés All Night fra det Grammynominerte albumet Lemonade, og snur det på hodet. Elegante harmonier preger denne nedstrippede versjonen som fyller meg med en godfølelse jeg ikke helt kan sette ord på. Som alle de andre låtene også gjør.

Instagramkonto: Unge syere

Er det en god stund kreativiteten fikk blomstre? Ønsker pappa en «hjemmelaget gave» til jul i år også? Vil du gjøre noe annet enn å se enda en cheesy film på Netflix? Da vil jeg denne uken anbefale Instagram-kontoen @ungesyere.
Uavhengig om du er en erfaren syer eller en fullstendig nybegynner, vil de ti flinke syerne bak kontoen kunne inspirere og hjelpe deg med enkle syprosjekter. Med et variert innhold og grundige forklaringer, er det vanskelig å ikke finne noe til sin interesse og sitt nivå.
Hver måned er det et nytt tema som de jevnlige prosjektene baserer seg på. Under for eksempel temaet "festklær" tar de oss gjennom hvordan vi kan lage en fest-topp, en kjole eller et hårbånd. Novembers tema "gavesøm" tar for seg forskjellige bagger, grytekluter og varmepose.
Dra fram symaskinen igjen, eller lån en symaskin gratis på hovedbiblioteket, og la @ungesyere hjelpe deg å lage årets fineste julegaver.

Musikk på YouTube

Jeg har savnet å finne musikk på steder som Youtube, Soundcloud og Limewire, og å måtte ty til sider som konverterer Youtube-filmer til mp3-filer. Nå er det (heldigvis) lenge siden jeg har måttet høre på musikkvideoversjoner av sanger på hjemmebrent CD, men jeg har nylig gjenoppdaget Youtube som sted å finne ny musikk. Etter å ha blitt greit lei av samtlige spillelister på Spotify, og av at Spotify radio stadig foreslår de samme sangene, har jeg funnet et par mikser jeg gjerne vil anbefale idet vi går inn i helgen. Per nå er favorittene MF BLOOM – Flowervillain I og II – en chill miks av MF DOOM og Tyler the Creator, og Andre3000 & Tyler the Creator – ANDRE, som er en miks av Tyler sine instrumentaler og Andre3000 sine tekster. Å høre på musikk man har hørt på alt for mange ganger før med en ny vri kan være veldig kult når det faktisk klaffer, og anbefales i en høst som starter å bli litt kjedelig og repetitiv.