Theas sønderknuste iPhone 6s / Pixabay

Thea (21) selger klemmer: –gjelder å tenke kreativt

Thea (21) har funnet en innovativ løsning for bekjempe korona.

Fingrene beveger seg raskt over tastaturet idet Thea drar blikket vekk fra skjermen og lar ansiktet gli over i et forståelsesfullt og varmt smil.

– Erna har sagt at vi ikke kan henge med venner lenger, da det ikke er forsvarlig å møte andre mennesker uten formål om å utveksle penger.

Studenten har full forståelse for venneforbudet, men bedyrer at det oppleves tungt å bo alene på hybel, uten å kunne invitere venner til vederlagsfri tacotirsdag eller vaffelfredag. Heldigvis kan hun fremdeles treffe andre mennesker, så lenge de tar betalt.

– Jeg har vært hos frisøren to ganger denne uken, men det blir fort dyrt, dessverre.

Bryter loven

Radio Nova har vært i kontakt med flere studenter i samme situasjon som Thea. Enkelte kan fortelle at de ikke har råd til å betale for lovlige sosiale aktiviteter som frisørbesøk, taxi, massør, eller shopping med venner. Noen tyr til ulovlige metoder, som hjemmebesøk hos venner og familie. Dette vil Thea få en slutt på.

– Et kjent ordtak sier at det beste i livet er gratis, men nå er det på tide at studenter er villige til å betale. Alle vet at kroner beskytter mot korona.

Gründerspire

Den ressurssterke studenten har et innovativt og nyskapende løsningsforslag for den sosiale krisesituasjonen.

– Jeg har utviklet en app for kjøp og salg av vennskap, hvor en pengetransaksjon sørger for at koronarestriksjoner opprettholdes.

Gründeren (21) smiler og understreker at beløpet kan være av symbolsk karakter, det viktigste er at det blir overført penger, slik at beskyttelsen får best mulig effekt. Videre kan man spekulere i om et høyere beløp vil gi økt trygghet.

– Ja, det med penger er ekstremt viktig at journalisten noterer seg, det skal være lønnsomt å selge vennskap via app.

Flere fordeler

Thea ønsker å tillegge at hennes såkalte «spirit animal» er en vanlig norsk stokkmaur, som en slags artig og unyttig faktaopplysning i saken. Uansett, hun vil også fortelle at appen svarer til flere brukerbehov.

– For studenter som nylig har flyttet til et nytt sted hvor de ikke kjenner så mange enda, er dette en gyllen anledning til å kjøpe nye vennskap, helt uten stigma! Fikk du forresten med deg det sitatet om stokkmaur?