Tekst: Robin Frøyen / Foto: Johan Berggren

Tekst: Robin Frøyen / Foto: Johan Berggren

SICC ny musikk: A-lista uke 15/16

Vi har lusket gjennom musikkverdens dype skoger og jaktet frem den den ferskeste, feteste musikken til deg, rett her! Trenger du et soundtrack til livet ditt de neste ukene? Nå trenger du ikke leite lenger!


 • Emil Kárlsen, Katarina Barruk – Ájmuoh / ilmmit Emil Kárlsen er tilbake med en nydelig singel fra sin kommende soloplate, og her har han fått med seg svensksamiske Katarina Barruk. Dette er virkelig en låt helt utenom det vanlige; to ulike samiske språk møter hverandre i et nydelig sammensurium. Katarina synger på et forheksende vakkert umesamisk mens Emil synger på nordsamisk i denne låta som handler om drømmer - og virkelig får oss til å drømme oss bort.
 • JOYLESS – Closure JOYLESS serverer oss boblende varm pønkrock fra Oslogryta. De lar seg inspirere av California-vibber og klassisk surf punk, og de lager catchy, energiske låter. Singelen 'Closure' er et godt eksempel. Her er det bare å dra frem skateboardet og surfe avsted!
 • Sliteneliten – Runkegutens død Sliteneliten har gått sin kanossagang i Radio Novas A-lister denne våren, og det har vært vel fortjent. 'Runkegutens død' er den nyeste singelen fra den rykende ferske debutplata Sliteneliten. Her får vi samfunnskritikk, revolusjonslyst og folketoner i en og samme pakke, og vi digger det.
 • Sorgto – Skarpe Kniver 2021 Det er jo april, og med april kommer russesesongen! Sorgto leverer partystemninga med låta 'Skarpe Kniver 2021'. Vi savner kanskje god, gammel rulling, men Sorgto tar oss rett tilbake til tiden hvor beaten var tight og russebuksa satt løst.
 • Jax Anderson, K.Flay – I Dont Care Anymore Jax Anderson er en amerikansk artist som skriver låter om å være skeiv, om å være ung voksen, om livet og om alt livet innebærer. Singelen 'I Don't Care Anymore' setter ord på noe mange av oss kan føle på nå og da; vi har kanskje ikke gjort alt vi så for oss at vi skulle gjøre, men det er ikke så farlig. K.Flay bidrar med myke bars, og vi sitter igjen med en låt med drivende bass og gode vibes.
 • Ham4r, JH Lolo – Lengre enn Langt Ham4r pg JH Lolo gir oss deilige vers fra Norges navle: Hedmarken. Her får vi skarp hedmarksrap som gjør det vanskelig å sitte stille!
 • Blowaway – Where Are You? Blowaway er et rorsk rockeband med råe riff og fengende melodier. Disse Oslogutta har sluppet singelen 'Where Are You?', en søt kjærlighetssang med eim av sommer.
 • LoneLady – (There Is) No Logic LoneLady, også kjent som Julie Campbell, er et one woman show fra Manchester i Storbritannia. Hun beskriver musikken sin som elektrisk post-punk, noe som også er å finne i hennes siste singel '(There Is) No Logic'. Er det lov å få litt 80-tallsvibber? Vi sier ja.
 • Lazy Queen – A Place (To Bury Strangers) Lazy Queen er et band som ble født i New York, men har vokst opp i Oslo og, i følge dem selv, "will never die". Singelen 'A Place (To Bury Strangers)' fra EP'en med samme navn fanger oss fra første gitarriff. Deilig, skitten indierock som tramper takta inn i vårsola.
 • Johan Berggren – Kanskje det var like greit Du har country, også har du KØNTRI. Johan Berggren er spesialist i sistnevnte, og slapp i januar albumet Ei hytte foran loven. Vi har plukka opp låta 'Kanskje var det like greit', for vi klarte ikke dy oss. Nå er det bare å finne frem hjembrenten, ta på seg en hatt med bred brem, gjøre studenthybelen om til et låvegulv og la dansefoten løpe løpsk!


 • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify