Tekst: Robin Frøyen / Foto: Anjimile

Tekst: Robin Frøyen / Foto: Anjimile

Musikk i Mai: A-lista uke 18-19!

Vi går mai i møte med mesterlig musikk! A-lista vår disse ukene er fullspekket med spennende, ny musikk for enhver smak.


 • 96 Zeus – low budget teenage love movie Stemmer det egentlig at lofi-beats gir bedre fokus? Neimen om vi vet, men 96 Zeus hjelper oss ihvertfall å senke pulsen nærmere hvilestadiet i disse eksamenstider. 96 Zeus, også kjent som Garrett C. Retzius, er født i USA og oppvokst i Norge. Han mekker deilige lofi-beats fra hjemmestudioet sitt i Kristiansand og har nå funnet veien til Radio Novas A-liste. Enjoy!
 • Anjimile, Jay Som – In Your Eyes (Reflection) Vi i Radio Nova plukket opp Anjimile da de kom med debutplata si Giver Taker i fjor høst, og etter det har Anjimile vært en stigende stjerne både i vår og i andres bøker. Ikke-binære Anjimile Chitambo skriver myke og melankolske låter fra Boston i USA, og har på denne singelen fått med seg Jay Som sine klare harmonier. Det blir spennende å følge med på hvor Anjimile kommer til å ende opp, men enn så lenge velger vi å gi den stigende stjerna litt spilletid på Radio Nova.
 • Knut Peder – Konsentrert Knut Peder er en fornøyd fyr med raske shades, ser vi på Insta. Han ønsker ihvertfall å gi oss samme kjærlighet for musikk som han har selv. Låta Konsentrert er ei litta perle vi har funnet på en EP fra i fjor, og vi lurer - Knut Peder, kommer det mer? For vi digger det vi hører!
 • Kriminell Kunst, Håvard Rosenberg, BYAS – Smellen Denne låta lukter sommernetter, nyklipt gress og pils i sola! Stavangerduoen Kriminell Kunst har tatt veien fra hjemmefester og stuekonserter til festivalsomre og prisen “Årets Live-act” fra Natt og Dag. De ryktes altså å være helt rå på scenen, og det er ikke vanskelig å se for seg når man hører låta Smellen. Inntil videre skal vi kose oss med singelen Smellen på ukas A-liste.
 • Veps – Ecstasy Veps gir oss rå jenterock av beste sort! Låta Ecstacy bærer preg av upolert indie med 90-talls-vibe. Bandet består av fire stjerneskudd som, ifølge Spotify, ikke engang er ferdig på videregående enda. Likevel er de bekreftet til By:Larm 2021, og det er ikke tvil om at denne gjengen har potensiale. Vi har rett og slett fått vepsestikk, denne låta måtte med!
 • Jan Mabbro Andersen – Kløbb til Kløbbsko Hvem er egentlig Jan Mabbro Andersen? Vi veit ikke helt. Er Kløbb til Kløbbsko en morsom, fengende låt som bør spilles på alle sommerens vorspiel? Eh, ja. Her er det bare å danse og synge med!
 • Unge Sovende – kjenner du meg Fy grisen, for ei låt! Oslo-duoen beskriver seg selv som musikk i det behagelige grenselandet mellom drømme-pop og rap, og det virker midt i blinken for singelen kjenner du meg. Myk vokal gir oss bars og vers vi kan kjenne oss igjen i; her får vi gode tekster og smidige melodier i skjønn harmoni. Det ryktes om EP-slipp i løpet av våren, og hvis singelen er noen indikasjon, er det en EP verdt å glede seg til.
 • Hildá Länsman, Lávre – Jođi Har du hørt om Sámi Grand Prix? Ikke? Det er faktisk den største sang- og joikekonkurransen i Sápmi, og har blitt arrangert siden 1990. Her er årets vinnerlåt i kategorien sang! Hildá Länsman er en etablert joiker og musiker fra Ohcejohka på finsk side av Sápmi. Sammen med Lávre Johan Eira vant de årets Sámi Grand Prix med denne låta. Sangen «Jođi» er inspirert av et samisk ordtak jođi lea buoret go oru, som betyr at det er bedre å være i farta enn å være stille på et sted. Du kan lese mer om årets Sápmi Grand Prix i denne artikkelen fra NRK Sápmi: https://www.nrk.no/sapmi/dette-er-vinnere-av-sami-grand-prix-2021-1.15442768?fbclid=IwAR0yw0o1JN99xgtqSsJYI9SASNY4u5YZVJR6mx3hlhC-5nX6KSX7t49Z4
 • Blæst – Kig Op Fra Gulvet Danske Blæst gir oss en skikkelig danselåt! Groovy, tilbakelent og ‘ubesværet’, ifølge bandet selv, og vi må si oss enige. Gode tekster og fengende beat gjør dette til en popslager som får det til å rykke i både dansefoten og smilebåndet.
 • Huldr – YWFT (you wont feel a thing) Guro Eliassen Kverndokk har tatt på seg artistnavnet Huldr i dette nye musikkprosjektet. Jazzsangeren fra Oslo er inspirert av nordiske myter, mystikk, kvinnelig seksualitet og sensualitet. Myten om Huldra beskriver henne som en forførende og kraftig kvinnelig ånd, og Guro skriver hun har valgt artistnavnet delvis som en protest mot objektifiseringen av kvinner i musikkindustrien. YWFT er hennes andre singel og er intens og forførende - akkurat som Huldra selv.


 • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify