Foto: Leif Kristian Karlsen

Dobbel sommer fra Goya

- Midt i plommen av moderne indierock.

På fredag slapp indiebandet Goya to nye singler. Det virker som om guttene fra Oslo har valgt kvalitet over kvantitet, og utgivelsene er deres første på over et år. Perlen «All the While» fra 2019 snek seg den gang inn på vår A-liste, og Baby Blue og Bohemian Groove er et gledelig gjenhør.

Baby Blue
Baby Blue er utvilsomt sommerlåta for deg som nettopp har blitt dumpa. Over deilige indietoner setter Goya ord på nettopp sånn det føles å gå inn i sommeren med et hjerte i to deler, og det er både sårt, varmt og fint.

Det gladmelankolske indieuttrykket kan riktignok oppleves litt vel typisk, og det er fraværet av stemmen til Van McCann som forsikrer meg om at dette ikke er Catfish and the Bottlemen. Vokalist Morten James Willums har på sin side en utrolig behagelig, mykt raspete stemme som står frem som en av Goyas største styrker.

Baby Blue har potensial for å bli en TikTok-hit. Det er ikke vanskelig å se for seg kollasjer av ungdommer som longboarder seg inn i solnedgangen på Long Beach med denne låta i bakgrunnen. Det er en lett, umiddelbart likbar låt, den typen du setter på repeat fra første gang du hører den.

Bohemian Groove
Også denne låta legger seg midt i plommen av moderne indierock, og oser varmt av sommer. Bohemian Groove er like passende for roadtrips og rolige sommerkvelder som den er dansbar og energisk.

Den jevne, raske trommebeaten føles nesten som å være i en timelapse. Det kunne blitt repetitivt, men låta både roes ned og brytes opp av en bedagelig og tidvis vrengt gitar. Vokalen er her tildekket og forvrengt nesten for mye for sitt eget beste, noe som også stjeler noe av spillerommet til teksten.

Bohemian Groove er en upbeat låt man vil bevege seg til, likevel kommer det aldri et refreng man virkelig kan slippe seg løs til. Når de nesten fire minuttene er over sitter man igjen med smaken av søte jordbær og salt sjø, men med en liten bismak av et antiklimaks.

Begge låtene finner du her.

Vi er endelig inne i måneden for lange, lyse sommernetter, og disse låtene kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt. Du vil utvilsomt skape god stemning om du spiller Goya for vennene dine en sen kveld i parken. Og med duoens hitpotensial, er det ikke helt utenkelig at du får være den som introduserer gjengen for noe stort.