Disney

Black Widow både overrasker og skuffer

Et spektakkel av en film som lever i skyggen av å være en prequel

Artikkelen inneholder spoiler til filmen «Avengers: Endgame»

«Black Widow» er den nyeste filmen i marvel universet, altså den 24 filmen, noe som får deg til å stille spørsmålet om den kommer til å gi en ny vri til sjangeren.

Svaret er ganske enkelt at den gjør ikke det noe særlig, filmen er en veldig typisk marvel film, men det filmen har er et ganske sårt oppgjør om hva en familie er og hva forventningene er mellom familiemedlemmene.

Filmen er en prequel, altså at hendelsene tar plass etter «Captain america: Civil war» hvor Black widow/Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) er på rømmen og har valgt å gjemme seg nettop i Norge, såklart ved en nydelig fjordbygd (Sæbø).


Foto: Disney

Men alt går ikke som planlagt når søsteren (Florence Pugh) tar kontakt og fortiden til Black widow ikke var like begravd som hun trodde.

Florence Pughs karakter fyller mange roller i denne filmen, fra den rebelske yngre søsteren og publikums øye inn som stiller de riktige spørsmålene. Hun kommer også med en god dose one liners som kan virkelig får ut en god latter uten at det blir for teit. Hun er også den som skiller seg ut mest og er en nøyansert karakter, mye takket være Pughs prestasjoner.

Filmen er fylt til randen av actionsekvenser som går fra å være heftige, over the top og nesten rett ut fra en James Bond film. Det er en film som går fra actionsekvens til action sekvens men som gir deg noen rom til å puste hvor vi får utforske familierelasjonen til Natasha.

For vi møter også Farsfiguren (David Harbour) og Morsfiguren (Rachel Weisz) som gjør en fabelaktig jobb med å være et litt utenom det vanlige par som ikke helt klarer å være gode foreldre. Jeg vil spesielt nevne David Harbour som virkelig får vise sitt talent for komedie i denne filmen og skulle gjerne sett mer av han i denne filmen. Vi får bare håpe han får en disney+ serie.

Men alt er ikke bare solskinn med denne filmen, for den lever i skyggen av at det er en prequel i så stor grad at jeg klarte ikke helt å engasjere meg i denne filmen som jeg ellers ville ønsket. For de som har sett «Avengers: Endgame» vet så dør black widow i den filmen. Og det tar så mye ut av ikke bare risikoen i filmen, men også konsekvensene av handlingen i filmen.


Foto: Disney

Det er en trist film å se for du ser virkelig hvor god Scarlet Johansson er når hun får en marvel film dedikert til sin rolle.

Det er en overraskende sår film som lider av at den kom for sent, men som første film i «phase four» av marvel universet så setter den også opp mye spennende for fremtiden i marvel.

Filmen var veldig morsom å se og viser virkelig talentene til skuespillerne i filmen, så jeg kan virkelig anbefale den selv om den kanskje ikke har like stor påvirkning til marvel universet som for eksempel «Captain america: Civil war»

Toppfoto: Disney