Bilde: Baklengs Salto

Bilde: Baklengs Salto

Nytt semester, ny musikk: A-lista uke 35/36

Radio Nova har kanskje hatt sommerferie, men det betyr på ingen måte at musikknorge har ligget på latsiden. Semesterets første A-liste er stappet full av ny, norsk muskkk for enhver smak!


 • Baklengs Salto – Tennis Synthen går i gang og i samme sekund blir vi transportert inn i neonlys, åttitallsvibber og svettebånd i panna. I sin første singel synger Baklengs Salto om en dansegud - eller var det tennisgud? - og det er ikke tvil om at stemninga er på plass. Vil du bare gå på byen og vise ditt talent, så er dette virkelig soundtracket. Dette er låt, ass!
 • AWSE – Papaya Norske AWSE leker seg med groove og funk i denne utrolig digge låta som har vært sommerfavoritten hos flere Novere. Vokalen flørter med øra dine, gitaren er glatt som smør, rytmen er stødig og blåserne beviser virkelig at god messing forlenger livet. En perfekt låt å nyte på sensommeren.
 • Three Souls – Sorry Fra et funkensemble til det neste! Three Souls skrur ned tempoet men opp temperaturen, og jeg begynner å lure på om funken er den nye popen (endelig!). Det er ihvertfall ingen tvil om at dette Oslobandet vet hva de driver med, og man kan ikke høre på denne låta uten å kose seg. Otis Redding who??
 • Ariel Bird – Black Hole Stavangerbaserte Ariel Bird trekker frem gitaren og myke, melankolske toner i låta «Black Hole». Hir beskriver selv musikken sin som inspirert av The Beatles og Sufjan Stevens, og denne låta får meg også til å tenke på Kings of Convenience og Thomas Dybdahl. Én ting er sikkert: denne låta er som skapt for høst.
 • Pikekyss – Ikke Igjen Sommerkvelder, fest og forelskelse er noen av ordene det norske indiebandet Pikekyss velger å besrkive seg selv med - og den nye singelen "Ikke igjen" leverer på premissene. Denne søte låta sier nei takk, ellers takk til dårlige relasjoner. Lurer du på om du skal tekste eksen? Skru på denne låta istedet, du fortjener bedre, og Pikekyss gir deg det aller beste.
 • Skov – Alt er forskjellig Endelig har dette Oslobandet, oppkalt etter Skovveien på godeste Frogner, kommet med ny musikk! Gjengen i Skov gir oss en dansbar basslinje og jazzinspirerte gitarriff som viser oss igjen at den som venter på noe godt, ikke venter forgjeves. Låta «Alt er forskjellig» er bitter, pessimistisk og selvmedlidende; med andre ord en herlig introspektiv kritikk som setter ord på de dårlige dagene vi alle har i blant. Denne låta gir meg lyst til å sparke småstein skikkelig hardt. Bra låt.
 • Flimmr – Kaldsvetter Det er semesterstart, det har vært fadderuke, og vi kjenner alle igjen følelsen: fylleangsten som legger seg i kaldsvetten på panna. Gutta i Flimmr serverer den perfekte søndagslåta med en funkinspirert basslinje og leken synth. Denne låta handler kanskje om fyllesjuke, men den får tømmermennene til å danse med
 • gutt (20) – Slushmaskin på Hovedøya Trioen som står bak prosjektet gutt (20) er vanligvis dypt forankret i metalsjangeren med band som Atena og Haylon Days. gutt (20), derimot, er et prosjekt hvor de gir pipa en annen lyd. Trioen leker med rock inspirert av indie, emo, pop og post-rock, og resultatet er et band som gir oss melodiske og personlige låter. Den nye singelen ‘Slushmaskin på Hovedøya’ er en deilig sommerlåt som er både håpefull og melankolsk, og, ikke minst, gir oss skikkelig lyst på slush.
 • Emil Kárlsen, Lávre – Jiehtanasat (The Giants) Det har vært en fryd å følge Emil Kárlsens soloprosjekt denne våren, og i sommer slapp han endelig det fulle albumet Nagirvárrái! Her pakkes tradisjonelle samiske folketoner i ny drakt. Kárlsen kombinerer indie, klassisk, pop og jazz, med en samisk vokal som er en fryd for ørene. Joehtanasat (The Giants) er en sjarmerende og lettfordøyelig indielåt som passer perfekt på Radio Novas A-liste.
 • Fangst – Hjertet Hva får du om du blander Honningbarna, Death by Unga Bunga og Hvitmalt gjerde? Jo, du får en real Fangst! I et intervju med musikknyheter.no lister bandet opp inspirasjonskilder som blant annet vintoddy på operataket, pocket-romaner, folk som utnytter sitt potensiale til felles glede, og ting som bekrefter at hjertet fortsatt banker. Vel, med singelen "Hjertet" kan vi bekrefte at basstromma og blodpumpa dundrer i takt, og det er helt tydelig at vi ikke kan la denne låta gå ubemerket hen!


 • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify