Foto: SF Studios / Oslo Pictures

Slik blir filmhøsten

Kinoene er åpne igjen, hva venter du på?

Sommeren er over, og det er på tide å komme seg på kino. Det er ikke mangel på ting å se i høst, og her er noen av filmene vi er spente på. Vil du høre mer om filmhøsten? Hør på forrige episode av Radio Novas filmmagasin "Nova Noir" i din foretrukne podcastapp, hvor vi snakker mer detaljert om alt vi har i vente.

Verdens Verste Menneske


FOTO: Oslo Pictures / SF Studios

Er det en film absolutt alle skal se, og som er garantert alle Amandaprisene neste år, så er det Verdens Verste Menneske. Joachim Trier sin neste Oslo-perle er en film vi vet lite om, annet enn at den visstnok er innmari bra. Den kommer på kino i oktober, og vi er først i køen.

De Uskyldige


FOTO: Mer Filmdistribusjon

Eksil Vogts "De Uskyldige" har allerede premiert på norske kinoer, og er en av de filmene man bør få med seg i høst. Denne sjangerfilmen er sjelden, unik og guffen - og må på ingen måte forveksles som en barnefilm. Redkasjonsmedlem Tage beskriver den som den beste norske filmen han har sett.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings


FOTO: Marvel Studios 2021.

Selv om vår kjære Tage ga denne filmen 5 av 10, er dette absolutt noe å få med seg for Marvel fans. Fase 4 er i gang, og for de som ikke er lei kommer det nye helter på nye eventyr. Denne filmen roses blant annet for noen utrolig kule actionssekvenser. Skal du se den, se den på kino - IKKE STREAMING.

The French Dispatch


FOTO: 2021 Twentieth Century Fox

Wes Anderson er tilbake, og vi har ventet lenge. Denne filmen, fra traileren å dømme, er peak Wes Anderson - med alt du kan forvente fra han. Blir denne filmen mer av det samme, eller har han funnet på noe nytt siden sist? Vi gleder oss til å finne ut av det når den kommer denne høsten.

DUNE


Foto: SF Studios / Warner Bros

Dune blir kanskje årets film, og denne har vi også ventet lenge på. Ingen vet helt hva Dune handler om, og få har klart å lese bøkene eller få noe ut av David Lynch sin versjon - men nå kommer kanskje øyeblikket der Dune endelig får skinne. Vi har tillit til Denis Villeneuve, og tror dette blir et av årets store kinoopplevelser. Premiere er neste uke, den 15.september.

The Middle Man


FOTO: 2020 BULBUL FILM / THE MIDDLE MAN FILMS INC / PANDORA FILM

The Middle Man er Bent Hamer sin nyeste film, som tar sted i USA - men med kjente fjes som Pål Sverre Hagen og Aksel Hennie. Denne filmen har gått under radaren hos mange, men beskrives som en mørk satire. Dette er et wildcard av en film, som vi gleder oss til å se. Den kommer ut nå i september.

Aha: The Movie


FOTO: Viggo Bondi

En dårlig tittel, men et spennene portrett fra Aslaug Holm og Thomas Robsahm om de tre gutta fra AHA. Filmen er morsom og full av musikk, men er også intim og overraskende utleverende. Du får komme tett innpå Magne, Morten og Pål, og kanskje overraskende nok er det Morten Harket som kommer ut av filmen som den kjedeligste i bandet. Denne bør sees på kino, ikke på TV!

Andre Høydepunkt

Noen andre filmer verdt å nevne er også "Spencer", den nye Diana-filmen med Kristen Stewart i hovedrollen, og "Last Night In Soho" - som også har fått svært gode anmeldelser. Oscar-kampen blir hard i 2022.
Og igjen - uansett hvilke filmer du ender opp med å se, så er det viktigste at du ser dem på kino.