Bilde: Onsloow

Bilde: Onsloow

Stonerrock, indie og norsk pønk: A-lista for uke 37/38

Musikkhøsten er i full sving, og det bugner over av digg, deilig og dunstig musikk på Radio Novas A-listefat! Her er det bare å forsyne seg med håndplukkede perler. På grunn av sykdom er denne artikkelen noe forsinket, vi beklager dette.


 • Suncraft – Lingo Hive Mind Vi starter ukas A-liste hett og heftig med låta Lingo Hive Mind fra Suncraft sitt blodferske debutalbum Flat Earth Rider. Denne undergrunnskvartetten fra Oslo river i med klassiske stonerrock-riff og nådeløse basstrommer, med musikalske grep som tar meg tilbake til Kyuss (et favorittband fra oppveksten! - notat artikkelforfatter), Red Fang og Queens of the Stone Age. Mer av dette!!!!!
 • Myra – Svart Lamborghini Fra en side av musikkverden til en ganske annen; Myra serverer en stødig beat og sylskarp tekst i den nye singelen Svart Lamborghini. Ok, så har hun vært innom NRK, gjestet Lindmo, vunnet TONOs årlige pris i klassen for “beste tekst” og vært med i Stjernekamp, men vi klarte ikke dy oss; denne låta er FOR fet, den måtte med i A-lista.
 • Frøkedal – Dreamer Frøkedal slapp EP’en Flora Kuriosa i utgangen av august, og vi falt pladask for låta “Dreamer”. Med strykere, synth og Frøkedals karakteristiske røst vugges vi inn i en drøm av ei låt. Dette er melodiøs pop med et folkepreg som skiller seg ut.
 • Nadia Essah – Good Together Norsk-marokkanske Nadia Essah pakker oss inn i RnB med låta Good Together, en melankolsk låt om hva som var og kunne vært. Dette er Nadias tredje singel, allerede med en etablert soul-vibe og stødig vokal. Dette er en artist vi tenker å holde et øye med! Nadia Essah + Radio Nova = Good Together <3
 • Yogisoul, Awon, Kristoffer Eikrem – Salute Vi holder oss i RnB-sjangeren og lener oss langt ned i LoFi-lenestolen med Salute fra Yogisoul, Awon og Kristoffer Eikrem. Her møtes jazz, hip hop og RnB i low fidelity som kan sjarmere selv den hardeste gråstein. Det er umulig å ikke lukke øya og nikke med. Trenger du den perfekte låta til å skru ned pulsen og senke skuldrene litt? Du trenger ikke leite lenger.
 • Daniela Reyes – Kvarter Hva er den lukta? Er det muligens… et stjerneskudd? Daniela Reyes kommer snikende med enkle melodier, lyriske tekster, fingerspill og fioliner - men hun går likevel ikke stille i gangene. Daniela har kun sluppet tre singler, alle i år, men hun har allerede spilt på Oslo Jazzfestival (2020) og vant Norsk Viseforums artiststipend for 2021. Det er kanskje ikke så rart, når man har visesanger Maj Britt Andersen som mamma og Inger Lise Rypdal som tante; her er det musikergener ute og går. Det er uansett ikke tvil om at låta Kvarter er unik, sjarmerende og flott.
 • Onsloow – Being with You Gi oss indie og gi det nå! Trondheimsbandet Onsloow er upbeat, pønkete og fengende med låta Being with You, den tredje singelen fra sitt kommende debutalbum. Dette er rått og energisk; hva skal man kalle det, indiecore? Usjenert og engasjerende er det ihvertfall. Hvis du lurer på hvordan dette gjør seg live, spiller Onsloow på Kampen Bistro 22. oktober!
 • Killing Butterflies – Feiging Hva får du om du blander Raga Rockers, Skambankt og Blomst? Eller kanskje vi heller skal spørre - hvorfor har vi ikke oppdaga Killing Butterflies før nå?! Dette er ekte norsk pønk som er skråsikker, nådeløs og innmari catchy! Albumet 15 år ble sluppet i februar, og vi har plukket opp låta Feiging som et wild card til ukas A-liste.
 • Hanna Venia – Perle “Hanna Venias musikk er en venn å gå tur i skogen med”, skriver Venia på Spotify, og det er i grunnen både en fin og passelig beskrivelse. Venia gir oss pop med et tydelig jazzpreg og tekster på myk kristiansanddialekt. Hun har nettopp sluppet debutalbumet Speil, ei plate du gjerne må ta med deg inn i høstnettene, og singelen Perle er nettopp det: en perle.
 • Synne Sørgjerd – Hva venter du på? Oslobaserte Synne Sørgjerd verdsetter lyrisk integritet og dansbarhet, og det hører vi! Singelen Hva venter du på? er både fengende og melankolsk. Det er tydelig at Sørgjerd har et veletablert lyrisk jeg, og hun leverer en solid singel med stor personlighet. Du spør oss hva vi venter på - vi svarer mer musikk, selvsagt!


 • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify