Oktober favoritter fra Nova Noir

Nova Noir gir deg filmfavorittene vi har kost oss med den siste måneden.

Oktober er forbi, og vi har laget en liste med anbefalinger som du kan kose deg med i høstmørket.

PODCAST: Twenty Thousand Hertz
Jeg vil anbefale podcasten twenty thousand hertz! Det er en podcast som i utgangspunktet handler om lyd, og hvordan lyd former verden, og de har masse episoder om lyd på film og TV! Det er flust å velge mellom her, men jeg kan trekke frem episodene deres om foley-artister og den om lyden i Minecraft som to personlige favoritter. Om man er det minste interessert i lyd, film, musikk og alt imellom kommer du til å finne en episode for deg i arkivet deres.


FILM: Perks of being a Wallflower / Ladybird
"Hmmm jeg vil kanskje anbefale Perks of being a wallflower eller ladybird? De er jo tidenes coming of age filmer". Say no more, Karin.


FILM: THE SHINING
Min anbefaling for Oktober må jo egentlig være Stanley Kubricks «The Shining». Det er en film for oss som ikke liker skrekk, men samtidig har lyst til å føle seg som en del av Halloween-sjelen. Selv om den kalles en skrekkfilm så er den i moderne tid ansett mer som en thriller. Filmen får deg til å alltid til å lure på hva som kommer til å skje men du er aldri redd for en jumpscare. Det skumle med filmen er ikke hva du ser, men hva du blir fortalt og det som aldri blir oppklart. Filmen har uendelig med teorier og tolkninger som gjør den enda jo flere ganger du ser den. Det er en film-klassiker som jeg også anser som en god introduksjon til Stanley Kubrick sin stil og som forhåpentligvis får flere til å se hans mer sære, men utrolig gode filmer. For meg så gir denne filmen akkurat nok «skrekk» til at jeg kan like Halloween.

FILM: The Cook, the Thief His Wife & Her Lover
Jeg anbefaler "The cook, the thief, his wife and her lover"! Anbefales til alle som liker sære filmer, girl bossing, spektakulært set design eller vil se Helen Mirren full frontal.

KORTFILM: Blue Lips
Lei av å binge-watche de samme seriene? Eller orker du kanskje ikke å sette av tid til en hel spillefilm på to timer? Da er en 25 minutter kortfilm helt perfekt eller? Spesielt på en litt slapp søndag der man vil ha noe lett og digg å se på. Den svenske artisten Tove Lo lager ikke bare musikk og musikkvideoer, men hun har også tre kortfilmer som nettopp er kombinert musikkvideo hvor hun også er skuespiller selv, og «Blue Lips» er den nyeste filmen som portretterer vennskap i kombinasjon med musikken hennes. Og om du liker litt retrostil, neon og 80s party-vibes kommer du til å elske denne. Den kan sees her.


TV-SERIE: Cowboy Bepop
Animeklassikeren kom nylig til Netflix i forkant av strømmegigantens egen live-action versjon. Historien om dusørjegerne på romskipet Bebop veksler lekent mellom å være noir, western, action og komedie med et gjennomgående dritbra soundtrack. Med sjangre og temaer som er velkjente i vestlige medier fungerer nittitalls-animeen bra som et gateway drug til mediet. Stilen føles fortsatt unik og frisk til tross for at serien er eldre enn mange av oss på Radio Nova. Om live-action versjonen skulle vise seg å suge like mye som mange andre liknende forsøk sideveis blikk mot Death Note så er det alltids fint at Netflix satte opp dette som et redningsnett! Sjekk denne perlen ut og bruk høstmørket til å ergre deg over at vi ble født for tidlig til å kunne traversere galaksen på jakt etter romforbrytere og ha mexican standoffs på planeter uten Mexico. Det skal hverfall jeg gjøre.

FILM: Min Nabo Totoro
"Min nabo Totoro" er en d-vitamin sprøyte, en klem i mørket og ren antidepressiva. Hele Ghibli biblioteket ligger på Netflix, men denne filmen er spesielt varm og god - og perfekt for en mørk høstnatt. Du får lyst til å le spøkelsene vekk, og filmen etterlater deg i perfekt harmoni. Det gjør ikke noe at du har sett den før, du kan se den hundre ganger til.