Dropp julegavene: Skumma anbefaler

Er du den typen som fortsatt går med ankelsokker i skoa, latt boblejakka forbli i boden og egentlig ikke anerkjent at mørketiden er her? Vell du ekke aleine! Skumma er her for å gi deg vinterdepresjonens beste medisin: Ukas anbefalinger.

JPEGMAFIA - LP!

Rapper/produsent/sanger, JPEGMAFIA sitt 4. studioalbum «LP!» er virkelig en reise utenom det vanlige. Her blir man tatt med på en abstrakt tripp inn i et mørkt, dystopisk univers drevet av tunge beats, forvrengte stemmer og catchy hooks. Produksjonen på dette albumet har et enormt sjangerspenn og man kan høre låter tydelig inspirert av alt fra klassisk metal til cloudy RnB. På sangen «THOT’S PRAYER» har han til og med klart å gjenopplive et gammelt Britney Spears hook, pakket inn i en ny dyster innpakning.


Foto: Kristin Knutsen

Gjennom hele albumet leverer JPEGMAFIA mange morsomme punchlines, men tar også til tider en tur inn i det følsomme riket, hvor han blant annet leverer en kort duett på slutten av «SICK, NERVOUS & BROKE». Her har han fått med seg den New Zelandske Rnb-artisten «Kimbra», på en liten pianoballade hvor de synger om problemet med den kunstneriske friheten når man gir ut musikk under et plateselskap. Her hinter også JPEGMAFIA til at det eksisterer en annen utgave av albumet. Denne utgaven har han i ettertid lastet opp selv på bandcamp.

Så om du er som meg og ikke synes 49 minutter med JPEGMAFIA var nok, så har man heldigvis en utgave til å bryne seg på etterpå!
Av: Tobias Wahlberg

(Cowboy) Bebop med tilbake til 1998`s sci-fi anime!

På Twitter har jeg i det siste sett ganske store diskusjoner om den nye live action Netflix-serien “Cowboy Bepop”. Og noe som ble dratt mye frem var hvor bra den originale serien fra 1998 var. Jeg er ikke en person som ser noe særlig på anime (med unntak av Ghibli), men jeg bestemte meg allikevel for å gi den en sjansen, og etter to episoder var jeg fullstendig hekta.


Foto: Kristin Knutsen

Cowboy Bebop er en sci-fi, anime serie som handler om “Spike” og “Jet”. To dusørjegere som drar fra den ene enden av galaksen til den andre i jakt på kriminelle.
Serien har en veldig stilig kunstnerisk uttrykk, og utrolig bra visuelt design på alt av kjøretøy, til universet de reiser rundt i. Om du har sett “Bladerunner” så vil denne type sci-fi stil være veldig gjenkjennbar.

Noe av det som også virkelig imponerte meg var musikken. Musikken består for det meste av Jazz og Blues, noe jeg aldri trodde kunne passe inn i en sci-fi setting, men musikken passer så perfekt inn.Så om du ser etter en fast paced og actionfylt sci-fi serie, så er Cowboy Bebop (den originale fra 1998) en sterk anbefaling fra meg!
Av: Stian Henriksen

– Nei, jeg fikk faktisk ingen julegaver i år

"Fikk du noe fint til jul da?" det årlige spørsmålet som man aldri slipper unna. I Norge er de fleste av oss ekstremt heldige. Vi har digg julemat på bordet, tak over hodet og et juletre nedgravd i gaver.

For tre år siden kjøpte jeg derfor min siste julegave. Ikke fordi jeg synes jula er kjip, eller ikke liker å kjøpe gaver til andre. Å gi gaver er faktisk noe av det beste jeg vet! Men jeg merket at jeg ikke lenger satte pris på gavene jeg fikk, og tok det som en selvfølge at jeg skulle få noe istedenfor. Hver jul lagde jeg en liste med ting jeg trengte. Jeg trengte kanskje en ny telefon, en ny sekk, nye bukser og en ny rettetang. For kan man egentlig få nok ting?


Foto: Kristin Knutsen

Men breaking news: Vi har dessverre ikke tre kloder til overs. Nordmenn er blant verstingene når det gjelder overforbruk. Trenger du å ønske deg den den nyeste iPhonen? Eller funker den du har enda et år? Å endre på små ting kan gjøre en stor forskjell. Ikke bare slipper du julegave stresset, sparer cash, men du sparer kloden for økologisk kollaps! Er ikke det en digg julegave å få/gi?

Materialisme er jo ikke den eneste måten å vise kjærlighet på. Jeg bruker tiden jeg sparer på å droppe julegavehandel, til å prioritere ekstra god kvalitetstid til de rundt meg.

Spørsmålet som jeg hatet som liten, er nå blitt høydepunktet ved nyåret: “Nei, jeg fikk faktisk ingen julegaver i år".
Av: Nikoline Burvik