Kristin Knutsen

Affirmer deg lykkelig: Skumma anbefaler

Det er søndag, så gi faen i å stille så mange spørsmål om livet, studiet og pengebruken min på Tise... Bare les Skumma anbefaler og sipp den hippe V60-kaffen din i stillhet....

@Afffirmations

For noen uker siden ville jeg anbefalt deg ting til å hjelpe deg gjennom disse koronatider. Det er ikke lenger nødvendig. Men siden verden suger befinner vi oss i en minst like jævlig situasjon i disse mørke europatider! Gratulerer med vel overstått pandemi, masse lykke til i potensiell verdenskrig, sier bare jeg!

Som du ser er det lett å få angst og en følelse av at undergangen er nær når man tenker på Putin for lenge om gangen. Heldigvis har jeg noe som hjelper. @Afffirmations på Instagram guider deg gjennom de vanskelige følelsene ved hjelp av psykedeliske bilder og inspirerende captions.


Foto: Kristin Knutsen

«I am not insane WW3 anxiety» sier en mediterende mann i dress til meg, sekundet jeg trykker meg inn på instagrambrukeren. Hvis en mann i dress klarer å forholde seg rolig, så må vel jeg også kunne det. Takk vennen!

«Everything is not hopeless now» leser et annet innlegg. Og jeg som trodde at det var det!

Til slutt kommer min absolutte favoritt: «I did not just lose my faith in humanity» sier en sint ulv. Jeg gjorde det, men da skal jeg prøve å endre den tankegangen.

Av: Ingeborg Christensen Breivik

Conversations with friends

Å anbefale en bok av Sally Rooney fra 2017 føles på sett og vis som 18 åringene som nå oppdager Frank Ocean gjennom TikTok. Rooneys bøker har lenge vært å finne i de fleste bokhyller, og mange ble nok også godt kjent med historiefortellingen hennes gjennom TV-serien "Normal People". Jeg har likevel tenkt å slå et slag for denne boka etter å ha lest den på en dag, og dermed kom ut av lesetørken jeg har vært i i det siste.


Foto: Kristin Knutsen

"Conversations with friends" er en lettlest og gripende fortelling om en ung jente som forelsker seg i feil person, og som samtidig strever med å distansere seg tilstrekkelig fra ekskjæresten. Gjennom boka får leseren et bilde av hvor alene man kan føle seg i en relasjon til en annen, samt hvor kort vei det kan være fra å føle seg hel sammen med en annen, til å føle at ingen noensinne vil gjengjelde den ubetingede kjærligheten man selv føler for en annen. Alle som har stått i et vanskelig brudd kan sannsynligvis kjenne seg igjen i mange av følelsene Sally Rooney skriver om, og jeg satt selv med en liten klump i magen etter jeg hadde lest den ferdig. Til tross for at følelsene som formidles er store, er boka skrevet med et lett språk som gjør at leseren ikke nødvendigvis må dvele for mye i det tunge og mørke.

Etter planen skal boka publiseres som serie på BBC i mai i år, og jeg krysser fingrene for at serieskaperne klarer å fange sårbarheten og lengselen som boka så fint portretterer. Før den tid skal jeg lese den siste utgivelsen "Beautiful world, where are you".

Av: Veslemøy Sofie Dybwik Fossdal

Koseklem fra Sims!

Havnet i isolasjon på grunn av korona? Sengeliggende på grunn av en omgang influensa? Eller kanskje bare fyllesyk? Fortvil ikke! Sims er her for deg!
De aller fleste av oss kjenner kanskje til en eller annen utgave av Sims fra før, om du så er en av veteranene som spilte Sims 1 eller om du først oppdaget det da Sims 4 kom ut i 2014. Uansett hvilken utgave du foretrekker, ønsker jeg med denne anbefalingen å slå et slag for en ny runde med Sims-avhengighet!


Foto: Kristin Knutsen

Sims er et simulasjonsspill som går ut på at man lager personer/«simmer» som man kontrollerer livet til, man kan bygge og dekorere hus, redigere hvordan byen simmen lever i skal se ut og styre hver minste lille detalj av livet til simmen sin. Med andre ord er det helt opp til deg om du vil leve et rolig og fordragelig liv eller om du vil være årsak til mest mulig kaos – både i simmens eget liv eller andres. Det er helt opp til deg!
Sims 3 og 4 kan man få kjøpt på Steam, og man kan også få kjøpt Sims 4 via nettsiden til EA. Sul sul!

Av: Nore Wadsten