orange XL / foto: Herman Friis

orange XL / foto: Herman Friis

A-lista / Uke 14-15

Prince synger at det noen ganger snør i april, men for en gangs skyld får vi håpe at Prince tar feil. Det er nemlig ny måned og vi er klare for vår, og at dagene blir lengre, varmere og lysere. Det passer derfor perfekt med ny A-liste! Lytt i vei - god uke!


 • orange XL – Ozzy Orange XL har prestert å få sine to første singler listet på to påfølgende A-lister, som nok sier sitt om at vi er sjarmert av gjengen tidligere kjent som Vegard & Ivar Band. Den nye låta handler om å være forelsket, men å bare kunne uttrykke seg som en fomlende Ozzy Osbourne som blir spurt om han er edru. Dette er med andre ord en låt som trolig treffer mange musikkhjerter der ute.
 • Nelly Moar – Rather Be Alone Nelly Moar er nok en kjenning på A-lista, denne gangen med singelen “Rather Be Alone”. Låta er skrevet av Moar og produsert av Sjur Folgerø, som sammen skaper det man vel bare kan beskrive som skikkelig smooth. Digg!
 • Bård Berg, Lazy Pete – Sushi Easy Girl Bård Berg fortsetter å levere, og nok en gang har han fått med seg Lazy Pete på laget. Sammen serverer de en låt med markante beats og leken tekst, som sammen låter skikkelig fint. Låta bærer preg av inspirasjonskilder som Prince, D’Angelo og Erykah Badu, samtidig som Berg så absolutt bevarer sitt særpreg over det hele. Det er vel ikke tvil om at Bård Berg er her for å bli, og det er jeg skikkelig glad for.
 • Sliteneliten – Bondeopprør Med fele, en banjoliknende gitar og stødig vokal gir gjengen i Sliteneliten en real knyttneve til menneskene som nedprioriterer landbrukspolitikken og vilkårene til våre kjære gårdbrukere, bønder og dyr. Støtt den norske bonden; lytt til Bondeopprør!
 • Evig ferie – Sofaen min Evig Ferie er et passende navn som virkelig reflekteres i bandets musikalske uttrykk. Lange gitarbaserte melodilinjer som drukner i romklang, akkompagnert av rolig bakgrunnskoring, minner oss om en tid hvor ferien føltes nettopp evig. Perfekt tilskudd mens vi venter på påskeferie.
 • Såforsatan – Som mig Såforsatan er ute med ny dansbar musikk, perfekt for stadig lengre kvelder og den kommende parksesongen!
 • Lemur Collective, Anita Antal – I Found Love Lemur Collectives andre singel er en kjærlighetspekket vårgave innpakket i jazzpapir. Akkurat det vi trenger nå som april er i gang!
 • Baklengs Salto, Jann Post – Løpesang Med sitt folkelige, lekne og joviale uttrykk kan Baklengs Salto få enhver sofagris over dørstokkmila og ut av huset. Låtas lydbilde bærer preg av en kjærlighet til 80-tallets synthesizere, trommemaskiner og chorus-gitar. Ta på deg svettebåndet, fest walkmanen fast i buksehempen, kle på deg grilldressen og knyt skolissene stramt - kom deg ut og løp!
 • Louilexus – 10 K Tror du at dansbar hip-hop på dialekt er forbeholdt Bergen? Tru om igjen! Dersom du har ein umettelifg fetisj for 808-bass, melodiske fløyteriff og det som kan likna på nynorske tekstrim; sett på denne herlege songen frå Voldas rapduo!
 • Janos – MONDAYS Som en vis mann en gang sa: DET ER MANDAG!! Oslobasert sukkerpop som fenger - eller oslobased genre-hating gang slik de beskriver seg selv på instagram. Skru opp volumet og dans deg gjennom uka til denne groovy poplåta!


 • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify