Foto: Veslemøy Fossdal

En serotoninboost i konsertform

Mall Girl briljerer med feel-good og punka y2k på den rykende ferske plata, og på Ingensteds på lørdag beviser de for alvor at de er et band å følge med på i tiden som kommer.

Skrevet av: Astrid T. Sevre

Mall Girl er et av de yngre bandene som har klart å holde på buzzen gjennom en lang pandemi. Etter singler som «Slay queen» og «Love me» er det deilig å endelig få et helt album fra det Oslobaserte bandet, bestående av Iver Armand Tandsether, Hannah Veslemøy Narvesen, Eskild Myrvoll og Bethany Forseth-Reichberg. Lørdag 30. april tok vi turen til Ingensteds for å se gjengen spille sitt splitter nye album Superstar, som ble sluppet dagen før.

Jeg skal driste meg til å trekke en litt uvanlig parallell. Jeg skal sammenligne antrekket til vokalist Bethany med konsertopplevelsen. Forseth-Reichberg har på seg en veldig klassisk og enkel base; flared denim jeans med en hvit singlet. Over dette har hun en lang skinnjakke. Hun topper det hele med store divasolbriller ala 2004 og det mest fargerike hekla skjørtet jeg noen gang har sett. Vi snakker altså om en vokalist som klarer å rocke skjørt-over-kjole-looken. Med andre ord sjelden vare.


Foto: Veslemøy Fossdal

Mall Girl sin musikk har i likhet med antrekket en enkel og klassisk base. Gitar, bass, trommer og vokal. Men for å sitere kollega i musikkredaksjonen Benjamin, til tross for at de er et relativt ungt band har de allerede klart å skape sin helt egne sound. Bandet trekker i likhet med skjørt-over-bukse-looken paralleller til tidlig 2000-rock, dog med en moderne tvist. Musikken leker med kontraster mellom tidvis ganske punka hardhet og mer prog-rock elementer. På den andre siden av lydbildet finner vi allsang-vennlige poppa riff og melodiske hooks, og det hele knyttes sammen av en silkemyk jazzy vokal.

Lydbildet komplimenteres av bandets utstråling på scenen. De har lagt fra seg det matchende rosa settet, men dette setter ikke en stopper for følelsen av at vi ser et band, ikke bare en vokalist med et backingband. Dette er et band bestående av fire knallgode musikere som skjønner dynamikk. Jeg får aldri følelsen av at dette er en konkurranse om å briljere. Det handler heller om å spille hverandre gode. Vi må likevel igjen snakke om vokalist Bethany Forseth-Reichberg. For hun rocker ikke bare y2k/cottage-core, hun har en scenetilværelse man blir helt dratt inn i. I likhet til lydbildet balanserer hun mellom en punka selvsikkerhet og en utrolig varme.


Foto: Veslemøy Fossdal

Mall Girl er et av de mest spennende unge norske bandene å følge med på for tiden. Og etter releasekonserten på Ingensteds er det lett å skjønne hvorfor de er blitt booka til blant annet Øyafestivalen i sommer. Jeg gleder meg til fortsettelsen!