Filmfavoritter fra april

Nova Noir deler sine beste film og TV tips fra måneden som var.

April raste forbi, og vi kan alle se sommerferien i horisonten. De fleste har kanskje innspurt på eksamen, og føler på litt stress og fortvilelse. Utenfor skinner sola, og livet er litt vondt der du trasker gjennom Birkelunden - som forøvrig lukter øl og grill og glede - velvitende om at du skal hjem og lese. Men fortvil ikke! Vi har samlet en rekke film og TV tips, som du kan trøste deg med når sola har gått ned og du trenger en pause. Juni er rett rundt hjørnet, og vi skal klare det i år også.

Egentlig har jeg lyst til å si minst mulig om denne serien, fordi det er en sånn fryd å oppdage alt det merkelige, originale, sykt sære og skikkelig spennende «Severance» har å by på. Dette er ordentlig stilig og etter hvert ganske intens sci-fi! 

Verdt å se for Adam Scott alene, såklart, men også for nydelige birolleprestasjoner av Christopher Walken, John Turturro og Patricia Arquette. Nå er tiden for å investere i et abonnement hos AppleTV+ (i alle fall om du ennå ikke har sett Ted Lasso!!!)

Av Hanne Marie Nord

Som du ser meg er både den artigste OG koseligste filmen jeg så i april. Det er Dag Johan Haugeruds første spillefilm og den skuffer absolutt ikke. I filmen følger vi tre historier om tre meget ulike, men veldig vanlige kvinner. De har alle sine hverdagslige problemer som vi som publikum er så heldig å få observere. Dette er virkelig et friskt vårpust. Dag Johan. Min mann.

Av Eirik Wiik Hjermstad

Avbefaling: American Pie Presents: The Book of Love

En fyr onanerer med en brødskive

En fyr dreper en prostituert med sæden sin

En dataanimert elg voldtar en fyr

Ikke se den

Av Ludvik Witil

Det ultimate nye koseprogrammet på Netflix må være Our Great National Parks med Obama. Jeg setter på dette når jeg vil føle på komplett fred og glede, og bli dysset i søvn av Barack feat. fantastiske dyr. I 5 episoder på rundt en time, tar Obama deg på en reise gjennom fantastiske nasjonalparker og dyreliv. Jeg har aldri sett en hel episode uten å sovne, og det er det beste med det.

Av Embla Åslein

Filmen er basert på den ganske kjente boka med samme navn, skrevet av Rhonda Byrne (som også er med på å produsere). Den har samme budskap som boka også tar for seg, altså "hemmeligheten" the law of attraction, nemlig at det du tenker på, håper på og drømmer om vil komme inn i livet ditt. Tenker du gode tanker så vil gode ting skje. Og jeg er så overbevist!

Dagen etter tenkte jeg før jeg trykket på pantelotteri-knappen hva som ville skje hvis jeg vant og hvilken følelse jeg ville få, istedet for å gjøre som jeg vanligvis gjør: å si "nå vinner jeg". Jaja, kall det gjerne tilfeldig, men det skjedde også flere ting samme dag bare jeg tenkte mer positivt. Så! Om man er interessert i manifistering, eller faktisk bare å tenke positivt på livet og leve bedre, så er denne filmen absolutt vært en titt altså.

Av Liv Ingrid Bakke

Denne filmen er en 5/5. Etter at den vant tre priser i Cannes i 2001, har de sluttet å dele ut så mange priser til kun én film. Det er nok en av de beste filmene jeg har sett på lenge, og den koster bare 19kr å leie på iTunes. Se den ;-)

Av Lukas Ligeti

Det kommer en ny episode av Nova Noir hver torsdag i din foretrukne podcast app.