Filmfavoritter fra mai

Gjør dere klare for semesterets siste anbefalingsspalte fra Nova Noir.

For et semester! Nova Noir tar sommerferie, men har selvfølgelig samlet en rekke spennende favoritter fra måneden som var. Ønsker du enda flere tips enn dette kan du høre på sommeravslutningen vår, hvor vi samlet hele redaksjonen for å snakke om filmer som gir deg vannskrekk. God sommer!

Vår, sommer, høst, vinter… og vår

Denne koreanske filmen fra 2003 handler om en buddhistisk munk og hans læremester, fra han er barn til voksen - gjennom alle årstider. Filmen er i hovedsak en visuell en og som tittelen tilsier brukes årstidene som et virkemiddel, og er nesten en karakter i seg selv. Det sakte tempoet og de meditative vibbene står godt i stil med de to karakterene, og mens filmen tidvis kan virke langdryg, er det et stort verk i sin egen rett.
It’s good.

Skrevet av Ludvik Wiltil.

Flee

Den oscar-nominerte dokumentaren «flee» har endelig kommet på streamingplattformer! Løp og se en utrolig vakkert animert dokumentar, som tar for seg flukt, legning og identitet på en sårbar og poetisk måte.

Skrevet av Oda Krüger.

The Squid and the Whale

The Squid and the Whale fra 2005 er uten tvil en av Noah Baumbach sin beste filmer. Denne nydelige coming of age filmen om en familie som rives fra hverandre i en skilsmisse, er både hysterisk og sår. Dialogen er JÆVLIG bra og Jesse Eisenberg er legende (og dette er ivar før han var mega-kjendis). Et morsomt mesterverk om øyeblikket du skjønner at foreldrene dine bare er mennesker, og barndommens illusjon knuses i mange små biter.

Skrevet av Embla Åslein.

Better Call Saul

Breaking Bad-spinoffen som fortjener å bli tenkt på som mer enn en Breaking Bad-spinoff. Jimmy McGill (senere Saul Goodman) har et talent for trøbbel og ønsker over alt å bli en suksessfull advokat som sin bror Chuck. Jimmy følger på noen måter samme utvikling som Walter White gjorde i moderserien, da man har en sympatisk karakter som gjør usympatiske ting av tilsynelatende gode grunner - helt til han ikke lenger gjør det.

Serien starter litt tregt, men den tålmodige seer får etter hvert servert payoffs på løpende bånd. Vi får møte både kjente og forhatte karakterer fra Breaking Bad igjen, men oftere er det nykommerne i persongalleriet som stjeler showet og bærer serien videre! Seriens siste sesong har en halvveispause fram til Juli, så da har du god tid på deg til å bli oppdatert. Det anbefaler jeg på det sterkeste. God sommer!

Skrevet av Kim Hilton.

SURFS UP

Du så sikkert Surfs up som barn. Men visste du at den er bedre enn alle disse filmene?

-Gudfaren-trilogien.
-Alle best picture-vinnerne de siste 20 årene, med unntak av Parasite.
-ALLE MCU-filmene.
-Den filmen hvor Jake Gyllenhaal skriker til et speil.
-Alle filmene til Christopher Nolan.
-Den nye Batman-filmen.
-Alle andre filmer med vann.

Tror du meg ikke, så kan du se den igjen.

Skrevet av Eirik Wiik Hjermstad

MANDY

Min anbefaling er Mandy (2018). Dersom du liker splatter (hør gjerne på sendingen vår om splatter) og filmer som handler om kulter, så er Mandy et godt valg for deg. Den er psykedelisk og original, og inneholder faktisk en god skuespillerprestasjon av Nicholas Cage. Dette er kanskje litt kontroversielt å si, men Midsommar er overraskende lik denne filmen, og jeg synes Mandy er bedre. Se den, kos deg og ha en fantastisk filmopplevelse.

Skrevet av Karin Grette.

Anatomy of a scandal

I lyset av den o-store rettsaken mellom Johnny Depp og Amber Heard vil jeg si at denne serien er veldig aktuell. Serien handler om James Whitehouse, som blir anklaget for voldtekt av en kollega han har hatt en affære med. Kona hans, Sophie Whitehouse, velger å stå ved hans side, men begynner etterhvert å lure på om ektemannen virkelig er uskyldig. For hvem av dem snakker sant?? Cinematografien og hvordan serien er bygd opp er også utrolig kult, og ganske annerledes fra mye annet, så det får plusspoeng fra meg. Sjekk den ut på Netflix.

Skrevet av Liv Ingrid Bakke.

Du kan høre alle episodene av Nova Noir i din foretrukne podcast-app.