Anbefaling: Verdt å notere seg fra Roskilde 2022

Roskilde er over, og Skumma kultur har pakket ned telt og spylt av oss årets festival. Vi kaster kanskje fra oss Vansene som fikk et gjørmebad for mye, men musikken tar vi med oss videre. Dette er det som er verdt å notere seg fra Roskilde 2022.

Alice Phoebe Lou (Sør-Afrika)

Alice Phoebe Lou leverer deilig soveroms-pop, krydret med blues, synth-pop, jazz og folk. Phoebes lune vokal på Glow albumet fra 2021 føles som å bli pakket inn i et varmt og mykt ullpledd. Tekstene er som en høytlesning fra hennes dagbok, der vi blir med på den brutale reisen av å få hjertet sitt knust - deilig bittert!

Wayne Snow (Nigeria)

Den nigerianske R&B stjerneskuddet Wayne Snow trollbandt Roskilde med sin fløyelsmyke vokal over en flørtete lo-fi-soul-funk beat. Figure albumet hans fra 2021 passer for deg som har spilt i stykker alt av Miguel og D`Angelo eller bare vil imponere med en fet skive når du disker opp noe pasta og vin til middagsgjestene dine.

Star Feminine Band (Benin)

De syv damene i Star Feminine Band beviser at det er fullt mulig å sette lystige toner til kvinnekampen. Gjennom deres selvtitulerte skive løfter de fanen mot tvangsekteskap og for kvinners frihet til å bestemme over egne liv. Albumet deres er en bunnsolid knyttneve i været for kvinnekampen!

Kabeaushé (Kenya)

Kabeaushe tar med strukturert kaos til dansegulvet gjennom låter som Andnowawordfromoursponsour. Den Kenyanske artisten har ikke lovet seg bort til noe bestemt uttrykk, og danser rundt i et sjangerlandskap bestående av RNB, Elektronika, Synth-pop og Rap, digger det!

L`Rain (US)

Alt L`Rain looper blir til gull! Albumet hennes Fatigue fra 2021 er en gavepakke av de sjeldne og består av så mange ulike lag, at man stadig spør seg hva som kan være sjanger-kjernen. Hennes melodiske vokal, i møte med den kontrære støy-loopingen av gitar, piano og leilighet-lyder, skaper et hjemmekoselig lydbilde. Bare å få fyr i noen telys og sleng på dette albumet.

Land of Kush (CA)

Hmm, hvis Loss Bitchos, Floating Points og Snarky Puppy (her er vi på et tredelt foreldre opplegg, ja!) hadde fått en baby, hadde det fortsatt ikke helt vært Land Of Kush,... men nesten! Det jeg prøver å si er at hver eneste låt på Sand Enigma plata deres tar i bruk alle verktøyene i sjangerkassa. Land of Kush serverer en deilig blanding av toner fra både midtøsten og vesten, som de plettfritt får til å smelte sammen. Elektronikans kunstneriske pling-plongene pop-jazz har aldri vært diggere enn når bandets 20 musikere serverer den på Roskilde.

Meuko! Meuko! (Taiwan)

I sentrum av storbyangsten finner du den urovekkende musikken til Meuko! Meuko!. En sammensetning av sirene-lignende fløyte, forvrengte dyrelyder og en litt forstyrrende synth fanger elektronika-artisten fra Taiwan lyden av hjembyen Tapai. Hun greier gjennom vel komponert kakofoni å fange storbyens ubehageligheter. Du, som meg, kommer til å ville sove med lyset på etter å ha gitt Meuko! Meuko! en lytt.

Otoboke Beaver (Japan)

Oktober Beaver ble kastet ut på Roskildes scene i siste liten, da Siti Muharma fra Tanzania måtte avlyse deres opptreden på festivalens nest siste dag. Det japanske bandet spiller høyintensiv pop-pønk, som byr på konstante rytmeskift og sukkersøte kamprop mot kapitalismens stramme lenker. Svelg syv kilo sukker og smell på Oktobe Beavers Super Chapon album, så er du et skritt nærmere å starte den revolusjonen du har tenkt på.