En sex-komedie av et nytt slag

At sex selger, det er vi ikke ukjente med. At en film om sexhandel selger, det gjør det tydeligvis også. Men holder det eller er det annet som også selger?

I filmen "Good Luck to you, Leo Grande" ser vi Emma Thompson (kjent fra blant annet Love Actually) i rollen som Nancy Stokes, som hun hvertfall kaller seg. Hun er en godt voksen dame, nærmere sagt enke, som kun har vært med samme mann hele livet. Hun avtaler et møte med den unge og kjekke Leo Grande, spilt av Daryl McCormack (Peaky Blinders), som hun har funnet på en slags nettside der man kan betale for sex, for å ja - ha sex. Enkelt og greit.

Tingen er at Nancy kun har hatt seksuell omgang med ikke bare én mann, men det har også vært samme type samleie hver gang. Et kyss, penetrering, og ferdig. Hun vil derfor utforske mer, og spesielt nytelse. Hun har blant annet aldri hatt en orgasme. Ikke engang med egen hjelp. Allerede her setter vi et ganske klart mål for hovedkarakteren, som vi følger gjennom hele filmen og er spent på om hun oppnår.

Men, uten å høres veldig pervers ut, så må jeg innrømme at jeg sitter lenge og venter på det filmen legger opp til - nemlig det at de skal ha sex. Jeg blir skikkelig utålmodig, noe jeg personlig hater å være, og det tar såpass lang tid før noe skjer at det dessverre er litt for uutholdelig for min smak. Scenene er lange. Det er veldig dialog-tungt, som jeg kan skjønne er meningen, men det blir for kjedelig å se på. Det gjelder spesielt når det er lagt opp til kun én og samme location gjennom nesten hele filmen som er hotellrommet Nancy har booket for anledningen. Det som heldigvis hjelper her er kjemien mellom skuespillerne og at de er gode både sammen og hver for seg.


Foto: Nick Wall / Ymer Media

Når akten endelig er på vei til å skje, så går man typisk nok bare til en svart frame. Jeg merker at jeg igjen blir utålmodig når det tar for lang tid å legge opp til at noe skal skje og som karakterene drøyer og drøyer. Heldigvis får man en liten overraskelse utover i filmen, som gjør ting gøyalt igjen. Dette skal jeg altså ikke spoile hva er, men dere kan kanskje tenke dere.
Spenningen vokser også etterhvert som karakterene blir mer kjent med hverandre, og vendepunktet nærmer seg. Kommer dette til å vare? Får Nancy det hun ønsker (og betaler for)? Og hvorfor gjør Leo dette i utgangspunktet? Alt venter vi svar på.

Ellers er filmen morsom og treffer sjangeren godt. Det er gode og gjennomtenkte replikker og «jokes». Jeg ser for meg et velskrevet og humoristisk manus. Jeg ville ledd høyt om jeg leste det, hvertfall et par steder. Likevel sitter jeg og tenker at ting kunne blitt gjort på en bedre eller smartere måte, men jeg klarer ikke helt å sette fingeren på hva eller hvordan. Hva minner filmen meg egentlig om?


Foto: Nick Wall / Ymer Media

Så, hva er det egentlig Nancy ønsker, mer spesifikt? Får hun gjennomgått listen sin der hun blant annet vil:
1. gi en blowjob
2. få en «blowjob»
3. ha 69 (som hun er usikker på om fortsatt blir kalt)
4. hun på topp
5. doggy
og kanskje det viktigste - få en orgasme?

En annen tanke som dukker opp er hvor innafor det er å portrettere, rent etisk. Se for deg det omvendte, altså en eldre mann og en yngre dame... Ai, ai. Det som funker er derimot at vi får se et vakkert bånd som knyttes mellom Nancy og Leo, fra å være vilt fremmede til å bli kjent med hverandre, og at det ikke bare handler om sex for noen av partene.

Til dramakomedie å være kan jeg hvertfall si at jeg synes det er et gøy konsept, karakterene er interessante og skuespillerne leverer, det er spennende mål og problemstilling der, og både sjangeren og målgruppen treffer. Det kunne nok bare blitt gjort mer interessant for min smak.

Men - absolutt verdt en titt.
I mellomtiden gir jeg et «kast» basert på personlig mening: 6/10.

Filmen hadde premiere 26. august og ruller på kinoskjermen i tiden fremover nær deg.