Skumma anbefaler

Ny uke, nye anbefalinger!

Ukas låter

Paper moon - Charlotte Qvale
Album aktuelle Charlotte Qvale viser at den mest dansbare musikken skapes der sipping og popen krysser veier. Paper Moon byr på sofistikert fremlegg av ærlige tekstlinjer, som treffer deg som den mykeste knyttneven i magen. Nedstrippa og lekent med god plass til Qvales vokal gjør låta bunnsolid. Den lune stemmen til den norsk-islandske artisten kan knuse hjertet mitt på dansegulvet any day.

CONTRAPOINT - Hammok
Hammok legger frem en av sine mer melodiske låter i katalogen deres hittil. Fra Perfectly Aware med konstant påfyll av høy intensitet, til CONTRAPOINT som flørter med det mer melodiske. Med nikk til pønkrocken og med en mer leken, men stadig aggressive vokal, viser Hammok at de kan utvide sin musikalske horisont, men fortsatt beholde rett i trynet ditt- attituden.

Hide in the backyard - Marius Lien
Marius Liens Hide in the backyard høres ut som en gammel blues-rock kjenning. Liens landevei-rock høres nettopp ut som et ensomt liv on the road, som de så fint sier i statene. Hide in the backyard er ikke redd for å leke seg med en bred lydpalett og melodisk høres det ut som bluse infisert I Don`t Wanna av Bigbang - og det på den ALLER beste måten!

Av: Kristin Knutsen

Skumma anbefaler - Eve Babitz

Tilbake i januar anbefalte jeg å lese Joan Didion i denne spalten. Hun hadde nettopp gått bort, en uke etter denne helgens anbefaling, en annan California-forfatter som veldig ofte sammenliknes med Didion.

Eve Babitz skriver også om livet i California, og er slik en perfekt liten virkelighetsflukt fra kald, norsk høst. Og på flere måter enn én. Babitz levde et raskt, løssluppent partyliv i LA. Hun var født inn i en kulturell familie og vokste opp med Hollywoods kulturelite.
Sine to første bøker, Eve’s Hollywood fra 1974 og Slow Days, Fast Company: The World, The Flesh and L.A. fra 1977, har hun gitt ut som skjønnlitteratur, ifølge henne selv kun for å unngå søksmål fra de hun skriver om.

Bøkene hennes er personlige og enkle, nesten som å lese noens dagbok, men samtidig like forførende som livsstilen hun skriver om. Perfekt for alle som heller skulle ledv rikt og forpliktelsesfritt i 30 grader i California enn å sitte på Blindern i 10 grader og sett dagene gli forbi i pensum og regn og Bunnpris-lunsj. For meg, med andre ord, men kanskje for deg også?

Av: Sofie Granberg

Soul Night på Chateau Neuf

Det kan være vanskelig å navigere blant alle kulturtilbudene i Oslo by, men blant de gratis arrangementene verdt å nevne er "Soul Night". Bandet Dark Roast spiller digg soul hver onsdag på Feber, og annenhver tirsdag på Chateau Neuf. Fra tid til annen inviterer de med seg gjester fra musikkscenen i Oslo, som bidrar enten i bandet eller på vokal. Alt i alt er Soul Night et konsept fylt av solid musikk og god stemning, og som anbefales på det sterkeste.

Av: Veslemøy Sofie Dybwik Fossdal