Foto: Selma Bull

Oline Sæther er Norges mektigste student

Tønsberg (Studentnyhetene): Norsk studentorganisasjon har talt. Landsmøtet støttet en enstemmig valgkomitè da Oline Sæther ble valgt til å ta over som "Norges mektigste student".

- Høy puls og veldig gira, jeg er så glad for at valget er gjennomført og for at jeg har fått en så god gjeng med meg i Arbeidsutvalget.

Mange kjenner nok igjen Oline Sæther etter flere møter med media i forbindelse med resolusjonen som erklærte Ola Borten Moe for "persona non grata" på UiO. Som leder av studentparlamentet var det Sæther som stod i front, og nå skal hun lede studentene nasjonalt som leder av NSO.

Enstemmig innstilt

Valgkomiteens enstemmige innstilling ble støttet av landsmøtet da Sæther ble valgt. Komiteens begrunnelse for sin innstillingen var blant annet at den nyvalgte lederen har vært en tydelig stemme for studentene gjennom en krevende tid.


Oline Sæther har glad for at hun har fått tillit av NSO til å være dere leder. Foto: Selma Bull

Motkandidaten Karl Mangus Dretvik Nyeng valgte å opprettholde sitt kandidatur, men etter lederduell fredag kveld var det liten tvil om hvem som ville gå av med seieren.

Lang erfaring innen studentpolitikk

Sæther har det siste året vært leder for studentparlamentet på UiO (SP-UiO) og var mye i media da studetparlamentet vedtok resulosjonen som erklærte Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe "persona non grata".

Utover å være medisinstudent har NSOs nybakte leder vært aktiv i studentpolitikken lenge. Før hun tok over som leder av SP-UiO var hun studie- og læringsmiljøansvarlig samme sted. Tidligere har hun ledet medisinsk studentvalg i over to år.


Oline Sæther er ny leder for NSO, motkandidat Karl Magnus Dretvik Nyeng gratulerte henne da valget var avgjort. Foto: Selma Bull

Vil kjempe for studentøkonomi

I forkant av landsmøtet var begge lederkandidatene på besøk hos studentnyhetene. Der fortalte Oline at hennes størtse prioritet vil være studentenes økonomi.

- Det er en tøff tid vil lever og NSO skal jobbe for at studentenes økonomi skal bli så god som mulig, sa Sæther til studentnyhetene like etter valget.


Det var god stemning mellom kandidatene i forkant av valget. Foto: Selma Bull

Skal ikke være en "flink" NSO-leder

Etter å ha vært leder for SP-UiO forteller hun at det er mye fra denne stillingen hun vil ta med seg inn i det nye vervet, utover det organisatoriske arbeidet.

- Det handler litt om å ta eierskap til det du velger å bruke tiden din på, at man ikke alltid skal måtte leve opp forvetningene hva som er riktig å gjøre. Dette tar jeg med meg inn i rollen som jeg vil fylle masse energi, lyst og ambisjoner. Jeg skal gjøre den til min egen.

Dette er NSO sitt ny arbeidsutvalg:


NSO sitt nye arbeidsutvalg: fr venstre: Maika Marie Godal Dam, Oline Sæther, Elida Linnea Slettum, Ole-Markus Simonsen, Jens Bartnes,Harald Bolstad Evensen og Max Henrik Arvidsson. Foto: Selma Bull

  • Leder - Oline Sæther
  • Nestleder - Ole-Markus Simonsen
  • Fag- og forskningspolitisk ansvarlig - Haral Bolstad Evensen
  • Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig - Elida Linnea Slettum
  • Velferds- og likestillingspolitisk ansvarlig - Max Henrik Arvidsson
  • Internasjonalt ansvarlig - Jens Bartnes