A-lista uke 16-17

Disse to ukene reiser lista vår til både Island og Tennessee, men gir deg selvsagt også det aller beste gamlelandet har å by på. Fra de roligste til de hardeste toner, her er Radio Novas nye A-liste!


 • hanna&marte – Et bedre sted Denne låta er så behagelig at den føles som et silkemykt teppe rundt kroppen. Med rolige, men samtidig veloppbygde arrangementer får Hanna og Marte oss til å savne de vi er aller mest glad i.
 • The Montvales – Woman of God Er det en ting Tennessee trenger mer av om dagen, er det sterke stemmer for kvinners rettigheter. Countryduoen The Montvales fra Knoxville bidrar til å tette det gapet. Og det på delstatens eget språk, countrymusikk.
 • Ókindarhjarta – Ómergilegir menn Først oppdaget på den nyeste sampleplata til Reykjavik-kollektivet Post-dreifing, fortsetter Ókindarhjarta å imponere med en fersk EP. Det unge bandet drar referanser fra både myekre og hardere indierock når de her synger om ómerkilegir, ubetydelige, menn.
 • Ham4R – Musefeller Miguels "Sure Thing" fra 2010 har fått nytt liv på internett, og er inspirasjonen bak Jostein Hamar aka Ham4Rs nye låt. Låta er morsom uten å være parodisk, og beaten vil fenge også de som ikke har et forhold til klassikeren. Vi gjester ditt Skavlan når som helst, Ham4R.
 • ROSA FAENSKAP – Paradis Rosa Faenskap imponerte norsk musikkbransje før de hadde så mye som gitt ut musikk, og tredjesingelen Paradis forklarer hvorfor. Deres mest kaotiske låt til nå har maks både vreng, sinne og intensitet, alt til svært stødig både instrumentalprestasjon og produksjon.
 • Tidstyv – Til vi dør Denne låta overrasker oss hver gang vi hører den, og det er en positiv overraskelse hver gang. Det høres ut som den skal ta en mørk, mørk retning, men så får vi heller en rockelåt som kunne glidd inn i en high school-film fra tusenårsskiftet. Og så på sognedialekt da! De som husker P3s middels suksessfulle post-SKAM-serie "Lovleg", har kanskje savnet mer av denne typen dialektrock. Uansett om den referansen slår an hos deg, vet vi denne låta vil gjøre det.
 • Tåpelig – Stress ned På ingen måte en låt som stresser deg ned til eksamenslesinga, men en du kan danse til gjennom natten når C-ene og D-ene er i boks. Det er flere tegn i låta til at Tåpelig kanskje har sittet på denne siden, eh, roligere tider. Vi er i hvert fall glade den kom nå som dansegulvene er åpne, slik at vi kan ta 5 shots på rappen og dumme oss ut på gulvet til denne beaten.
 • haugust – Funeral Awards Min mor mener det er psycho å planlegge sin egen begravelse som ung. Jeg mener hun tar feil. Uansett drar jeg gjerne i Haugust sin. Denne chille, jazzy soulpop-låta er morsom og leken, men først og fremst bare utrolig deilig å høre på.
 • El Paso – Shape of a Gun El Paso lar oss tjuvstarte sommeren med litt deilig surferock. Trangen til å kaste pensumboka på sjøen og forsvinne ut av syne i en gammel cabriolet blir ikke akkurta mindre til denne deilige jammingen. På godt og vondt.
 • Lekende Lett feat. Angelo Reira og Linni – Eg e den eg e Lekende Lett har sluppet sitt etterlengtede debutalbum, og vi sørger allerede over tiden vi fikk nye singler fra duoen på løpebånd. Heldigvis avslutter de plata med en ekslosjon av en banger. Med seg på laget har de Angelo Reira og Linni, som løfter tempoet et ekstra hakk. Vi skal høre på elektropop-duoen gjennom hele våren og sommeren, og alltid glede oss til denne kommer ved albumets slutt.


 • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify