Ramaskrik - Din nye favorittfestival!

Move over, halloween! Det kuleste som skjer i oktober skjer denne helga!

Ramaskrik er Norges skumleste (og eneste) skrekkfilmfestival og hadde besøksrekord i 2017. Nova Noir var der i fjor, og vil minne deg på hvorfor du burde ta turen til Oppdal, hver oktober i årene fremover! Her har du....

FEM GODE GRUNNER TIL Å DRA PÅ RAMASKRIK

1. Utrolig god filmprat
Er du (skrekk)filmentusiast er dette en utrolig mulighet til å få med deg de nyeste og kuleste skrekkfilmene som kommer i løpet av året. Gjengen bak Ramaskrik er også kjempeflinke til å invitere både regissører og skuespillere til festivalen, og det er kjempestas å være publikummer når man i tillegg til filmene får en titt bakom produksjonene man kanskje ikke ville fått ellers! I fjor kom regissør Reinert Kiil for å presentere og snakke om den aktuelle filmen sin Juleblod, mens regissør Carl Christian Raabe og hovedrolleinnehaver Synnøve Macody Lund kom for å presentere sin film Hjemsøkt. I år får festivalen blant annet besøk av Kristoffer Joner som spiller hovedrollen i en av kortfilmene som skal vises, Rosalina, og filmfotograf Benjamin Loeb som har jobbet med Nicolas Cage i den festivalklare syretrippen Mandy!

I tillegg er det verdt å nevne at ramaskrik også viser flere dokumentarfilmer som på forskjellige måter tar for seg skrekkfilmsjangeren.


Regissør Carl Christian Raabe og hovedrolleinnehaver Synnøve Macody Lund etter visningen av Hjemsøkt

2. Stemningen
Når en sjangerfestival som Ramaskrik har greid å etablere en fast fanskare, er det ikke rart det blir topp stemning! Oppdal er et lite tettsted, og det er morsomt at det blir så mye liv og samhold mellom festivaldeltakerne!

3. Spesialvisninger
Med et stappfullt program, og så mange filmer fra mange forskjellige land og mange subsjangere er det umulig å ikke se noe som faller i smak! Det er jo så klart kjempestas å få muligheten til å se filmer som ikke nødvendigvis blir vist på kino i Norge, eller lenge før filmen har ordinær premiere. Men noe annet som også er superstas med Ramaskrik er at de steller i stand noen ekstra spesielle spesialvisninger, som er litt ekstra gøy! I fjor viste de juleskrekkfilmen Juleblod i en låve, litt utenfor sentrum og serverte grøt før visningen i tillegg til en prat med regissør og skuespillere! De kunne også tilby en eksklusiv førpremiere av The Shape of Water, som vant beste film på Oscar-utdelingen 2018. I år setter festivalen opp skrekkomedien Piranha fra 2010, i bassenget som hører til kulturhuset i Oppdal!


Bilde fra låvevisningen av Juleblod i 2017. Ramaskriks Bente Maalen i samtale med Stig Henrik Hoff, Reinert Kiil & Marte Sæteren.

4. Hotellfrokost
Selv om Oppdal er lite, har de et toppmoderne hotell der du kan leie rom til en hyggelig festivalpris! Men det beste med å sove på hotellet i Oppdal er den veldig gode og store frokostbufféten!!

5. Film fra kl. 10:30
Hvis du ikke har vært på filmfestival før, er det kanskje sjeldent du har tid til å sette av en hel dag til film? Jeg synes hvert fall det er noe helt spesielt med å begynne å se på film rett etter frokost, og bare fortrenge alt som heter pensum og eksamener!


I år varer Ramaskrik fra 18. - 21. oktober!

Her kan du se et intervju med festivalsjef Morten Haagensen fra i fjor, hvor han blant annet forteller om festivalens oppstart og hvordan prosessen med å plukke ut filmer til festivalen fungerer:

Klarte ikke embedde http://www.youtube.com/oembed?url=https://www.youtube.com/watch?v=-R1P47iP9RM :(

(Bilder: Thale Raad)