Foto: TOMMY ONLINE

Skumma møter Trist Pike: Helvettesgåing og Sokkevalg

Guttene i Trist Pike kom sist uke ut med albumet Kjærlighet uten frykt. En plate om problemstillingene rundt forsøksvis personværing og livhaing i senkapitalismens rotunde svindelbilde. Hva dette vil innebære håper Skumma Kultur å finne ut av.

Av: Kristin Knutsen

– Hvorfor er egentlig alle låtene på albumet gitt ut under navnet “ NAKEN I PARADIS”?

– Å sette nummer på sangen ville gi et unødig fokus på hvilken sang du hørte på. Vi vurderte heller aldri å gi ut sangene under ulike titler, sier Eirik. Vi sørget jo for at det var passende at alle sangene kunne blitt gitt ut under navnet “NAKEN I PARADIS”, legger Svein til.

Jeg føler meg ikke så mye klokere, men tror jeg skjønner greia: Fullt anarki og fuck Spotify!!

Men over til noe mer klisje:

–Hvor kom inspirasjonen til å lage Kjærlighet uten frykt albumet?

–Frykten for atomkrig, sier Svein. Og frykten for at folk ser for mye på TV, skyter Eirik inn.

–Virker som dere et to gutter som tror alt kommer til å gå til helvette?

– Det går jo stort sett til helvette? Men det er jo ikke hver dag det går like fort til helvete. Det er jo noen ting som går litt bra også, men det er jo ikke så mye interessant å si om det fra en sånn “punk rock” side, sier Svein.

Han har jo et poeng? Det blir heftig punk- rock av at verden går under, og mindre bra punk av ting som... økt strømstipend til studenter??


Foto: TOMMY ONLINE

–Fant dere hverandre i det at ting går til helvete?

–Tja, vi jobba begge i samme utedassfirma, eller Natt og Dag da.

Guttene i Trist Pike fant hverandre gjennom utedassfir…. Natt og Dag, der de i fellesskap kunne dra jokes om “Earth Crisis” (Jeg er fortsatt usikker på om de mener det New York baserte Punk bandet, eller klimarkrisen. Kanskje begge deler?) og bonde over deres felles Twitter vaner. Slike vennskap blir det tydeligvis bunnsolid punk-rock av.

– “Djevelen kommer og alt går til helvette” er en av linjene fra… ja, en av de åtte NAKEN I PARADIS låtene. Er albumet bare en dommedagsprofeti på 33 minutter?

– Er jo mer et sakte forfall, enn en dommedag egentlig, sier Eirik. Pluss at den også handler om konforme valg av sokkerfarge, legger Svein til. Jeg tror man kan lære litt om hvordan folk forholder seg til omverdenen med å se på sokkene deres.

– Hva sier de hvit sokkene dine om deg da?

– Jeg begynte å gå med hvite sokker, siden vår felles kompis var en slags “sokkemote promotør”. Før det hadde jeg gått med masse ulike sokkefarger, så det føltes som å bryte med en slags fortid for min del.

LYTT TIL RESTEN AV INTERVJUET HER!