Foto: Anna Shona Øvrevik

!! Søknadsfrist 6. februar !!

Lurer du på hvor du skal søke? Frykt ikke! Her finner du en liten oppsummering av alle programmene som det er mulig å melde interesse hos.

Vil du lage annerledesradio med oss? Nå har du muligheten.

International student? Click here

Enten du er interessert i politikk, indiemusikk, satire, film eller rett og slett er en kløpper på småprat, finnes det et program for deg. Det kreves ingen erfaring eller spesielle forkunnskaper for å søke - vi lærer deg det du trenger, pluss litt til.

Trykk her for å søke
(Søknadsfrist: søndag 6. februar kl. 23:59)

Som medlem i Radio Nova har du blant annet muligheten til:

  • å få erfaring som både programleder, reporter, tekniker og skribent
  • å bygge et profesjonelt og sosialt nettverk
  • å lage kreativ annerledesradio
  • å skrive saker om de smaleste, rareste greiene
  • å toppe dine organisatoriske ferdigheter

Hvilke programmer kan jeg søke på?

I forbindelse med vårens inntak er det hele 17 redaksjoner som ønsker seg nye medlemmer. Før du søker burde du sette deg godt inn i de ulike sjangrene og programmene, så nedenfor finner du en kort oversikt over hvilke som er åpene for søknader.

----------------------


Baklengs inn i Lånekassa er et studentretta rådgivningsprogram som tar for seg alle aspekter ved studenttilværelsen. Her diskuteres alt fra fremtidsutsikter, studievaner, dating, mat og skrantende økonomi, og vi gjør selvfølgelig vårt beste for at du skal komme mest mulig helskinnet gjennom hvert semester.


Radio Novas viktigste musikkprogram oppdager, overrasker og opplyser. Et sjangerløst aktualitetsmagasin for alle som vil høre ny nisjemusikk, intervjuer med viktige artister og grundige reportasjer.


Mandag til fredag kan du bli med oss i Frokost på en morgenreise gjennom hele verdens samtaleemner, pinlige historier, debatter, improleker og minst 47 andre ting. Frokost er kanskje ikke dagens viktigste måltid, men vi gjør alltid vårt beste for at du aldri står opp på feil fot. Her får du full kreativ frihet og muligheten til å lære deg å lage velprodusert og (av og til) underholdende morgenradio.


Hva vil det egentlig si å være "gutta"? Guttas stemning er et aktualitetsprogram som handler om hva det vil si å være mann i vår moderne verden. Fra dagsaktuelle temaer til gamle stereotyper, Guttas stemning utfordrer klisjéene og inviterer til diskusjon rundt det som påvirker menn, kvinner og alt derimellom.


Hvordan er det å være ung voksen og skeiv i Oslo? Lobbyen ønsker å gi et mangfoldig innblikk i dette og forteller gladelig sine personlige historier, opplevelser, flauser og høyepunkter så du kan føle deg mindre alene og lære av våre feil.


Hver torsdag gir filmmagasinet Nova Noir anmeldelser av ukas mest spennende kinopremierer, intervjuer av fremadstormende skuespillere og regissører, samtidig som vi retter fokus mot de filmene som blir tilsidesatt av andre medier.


Som Radio Novas samfunns og aktualitetsmagasin gir vi deg historiene, sakene og debattene andre overser. Aldri redd, alltid balansert.


Radiotjenesten er Radio Novas satiriske alibi. Med termometeret i én hånd og mikrofon i den andre tar vi tempen på vår samtid hver fredag klokken tolv. Litt som Dagsrevyen, bare uten bildene og med flere vitser. Din sherpa på vei opp toppen av opplysningsfjellet.


Rushtid er stedet hvor kødd og samhold møtes. Vi skravler deg inn i ettermiddagen med en salig miks av improvisasjon, konkurranser og lave skuldre. Ofte humreverdig, noen ganger seriøst, alltid god S.


Skumma Kultur er Radio Novas eldste program, og kanalens kulturelle flaggskip. Vi kan finne på å servere deg alt fra et intervju med Christopher Nielsen eller Little Steven, til første liveopptreden med Sondre Justad.


Spend your Sunday and Wednesday aftenoons with your favorite foreigners in Oslo. Snakker ikke norsk brings you weird news, cultural tidbits, controversial opinions and great music, all in English.


Sorgenfri gir deg kultur og humor på søndager. Kultur i det bredeste perspektivet du kan tenke deg. Kart, vampyrer og komplimenter er blant annet temaer vi har snakket om forrige semester. Vi kan faktisk snakke om nesten hva som helst og det er det som gjør det så gøy!


Studentnyhetene byr på aktualiteter hver fredag kl. 11 og debatt fra Emneknaggen hver onsdag kl. 18 på Radio Nova. Vi er den fjerde statsmakt når det kommer til saker som rører ved studentenes hverdag.


Tekstbehandlingsprogrammet er Radio Novas litteraturmagasin! Vi behandler tekst fra epos til sext, i samtale med hverandre og flere andre. Hos oss kan du høre intervjuer med aktuelle forfattere og den gjengse leser; anbefalinger og diskusjoner.


Matprogrammet som sikter på å utforske, utdype og oppdage fenomener innenfor mat og matkultur. Sendingene er temabaserte, med intervjuer, smakstester, anmeldelser og reportasjer, rundt vidt og snevert i det kulinariske universet. Umami - mer enn bare mat.


Vitenselskapet er danning på radiobølgene. I løpet av en halvtime hver tirsdag opplyser vi deg om alt snadder innenfor den fantastiske verden vi lever i!

----------------------

Trykk her for å søke
(Søknadsfrist: søndag 6. februar kl. 23:59)

Om oss

Siden 1982 har Radio Nova gitt Oslo den beste musikken, humor uten filter og grenser, nye former for underholdning og nyheter presentert med et skråblikk av journalister som er motivert av alt annet enn lønn.

Vi sender 24 timer i døgnet, sju dager i uka på DAB+ og på nett – alt dette fordelt på rundt 40 programposter. Vi har programmer om film, litteratur, musikk, kunst, sport, akademia, humor, program for internasjonale studenter, radioteater med mer – alle med et studentvennlig perspektiv.