SKUMMA ANBEFALER UKE 38

I en verden der GAFFA prøver å drepe indien, Shaman Durek slipper house-låt og det stormer rundt kjevepartiet til Zac Efron, er Skumma der for å være ditt trygge varmeteppe. Her har du ukas kose-anbefalinger!

Ukas låter:

Fantasie for Agathe Backer Grøndahl - Anja Lauvdal
Anja Lauvdal, kanskje en av Norges mest allsidige musikere, tar med seg piano inn i et ufamiliært landskap av kjølig og skurrete elektronika. Lauvdals lovtale til Agathe Backer Grøndahl i form av abstrak elektronika, ala Elaenia albumet til Floating Points, er absolutt noe som kan vugge en inn i høsten.

Bird`s-eye view - Bikelane
Er noe eksistensiell krise i denne låta ja, relaterer, liker det, mer av det, takk. Ja, dette er også en åpen invitasjon til Bikelane om å komme på besøk til Skumma for 56.(?) gang.

blijævlastygg.no - Daufødt
TAKK GUD FOR MER SØRLANDSSTØY! Daufødt har endelig sluppet albumet Aromaterapi som er en føkkefinger til kaotisk sørlandskultur. Med Lasse Marhaug som produsent er det ikke rart at blijævlastygg.no er et perfekte balansert bråkespetakkel.

Kristin Knutsen, Redaksjonsleder

Absolutely av Dijon

Himmelen er grå, med et lite hint av hvitt sollys som sprekker opp fasaden. De falne bladene maler bakken gulbrun. Fargepaletten av høst har inntatt hele Oslo. Det er endelig tiden av året å være reflekterende og emosjonelt ustabil. La det solbrune skallet av sommeren visne, for nå kan du endelig gjemme deg under den store cardiganen, som du kjøpte to år siden da Folklore var albumet som sto på repeat. Slå deg ned i den mest komfortable kroken i studenthybelen. Tenn noen stearinlys. Kanskje et duftlys. Jeg anbefaler “By The Fireplace” av Maison Margiela sin Replica-serie. Men det er ikke det jeg skal anbefale deg i dag. Nei.

Denne anbefalingen er for deg som trenger et nytt høst-album å dagdrømme deg vekk til.
Hvis du, som meg, nyter litt rolig indie-musikk så fort kulden tar over, så er dette albumet noe for deg.

I fjor slapp artisten Dijon mesterverket “Absolutely”. Et album på 12 sanger, hvor den overall
feelingen er “Klokken er 3 på natten, det er så syyyyyk nachstemning at jeg burde dra hjem,
men det er så kaldt ute… Vi får vel bare jamme litt på instrumentene vi finner i leiligheten, for å holde oss varme”. Albumet byr på fyldige instrumentaler som forsterker den skjøre, men samtidig vakre, stemmen til Dijon. Det er en dybde i opptakene som, for meg, gir en
atmosfære av varme og behagelighet. Energinivået går stadig fra rolige til mer energiske
låter ledet av dynamiske trommer. En av disse tromme-fylte låtene er Many Times, som hittil
er min tredje mest hørte låt i år ifølge last.fm. Hvis du har 31 minutter og 38 sekunder å
spare, så hør på dette albumet for en unmatched høst-atmosfære.

Beste sanger: Big Mike’s, Many Times, The Dress, Talk Down

Av Victor Westerbald, Skummpis

DECIDE - Djo

Joe Keery fikk mye oppmerksomhet som Steve Harrington i "Stranger Things", men han fortjener vel så mye oppmerksomhet for sitt seneste prosjekt. Under artistnavnet Djo har han nå gitt ut sitt andre album, "DECIDE" - et prakteksemplar på en solid oppfølgerplate. Plata leker med synth og autotune, og det er ikke vanskelig å høre at Djo har røtter i psykedelisk rock. Høydepunktet er uten tvil låta "End of beggings", hvor Keery tematiserer å komme i kontakt med den gamle versjonen av seg selv. Alt i alt et over gjennomsnittet bra album som fortjener en lytt!

Av: Veslemøy Sofie Dybwik Fossdal, Musikkredaktør