A-LISTA UKE 33-34

Denne periodens a-liste består av ny, skandinavisk musikk som man både har hørt på Radio Nova tidligere – OG på flere festivaler denne sommeren. Godt for deg som er litt nostalgisk, ikke sant. Nu kjør vi.


 • Lekende Lett – I Sommer Selv om Bergensduoen Lekende Lett gjør sitt for å være anonyme, er det lett å kjenne igjen musikken deres. Med den litt rare, litt ironiske beaten har de blitt Nova-favoritter, og også denne låta er listeverdig. ”I sommer” passer for deg som vil høre på en litt rar sang, men likevel ikke så rar sang at du ikke klarer å høre på den igjen og igjen. Passer bra med litt innabords, litt sol og alt det der. Nyt den.
 • Yung Smul – Ung & shtinn Er det hardt å være fra Oslos beste vestkant Holmen og ikke Oslos største hiphopsted/gangstahparadise Hovseter? Vet ikke, men Yung Smul er hvertfall fra Oslos BESTE VESTKANT, altså er han en ekte vestkanrapper, og rapper så klart om penger. Men det funker det, for ”Ung & shtinn” er en catchy låt, med masse banneord som gjør at du føler deg ganske så badass når du hører på den i tillegg til at den har allsangpotesniale med starten ”FAKK HVA DU TROR BITCH” dersom du føler deg litt ekstra gangster en dag.
 • Andreas Doif ft. Fieh – Shine Andreas Doif har etterhvert blitt et ekte Nova-navn; først som ene halvdel i Kildaphew, og nå som soloartist. ”Shine” holder fortsatt på noen røtter fra Kildaphew, men soundet er likevel eget og behagelig. I tillegg har han fått med seg stjerneskuddet Fieh på låta, og resultatet er en ganske så behagelig låt.
 • Nocturnal Tapes – Wake up På EKTE- Om du fortsatt halvsover etter du har hørt denne låta bør du oppsøke lege. Australske Nocturnal Tapes serverer deg her helt fersk syrepop med muligheter både for å trippe litt ekstra, våkne ordentlig, trene effektivt og så videre. ”Wake Up” bør så absolutt legges til i lista di over utenlandsk-men-ukjent-briefe-musikk. God låt.
 • Weak – Sweet Nothing Tøyenbaserte Sweet Nothing er rykende ferskt og kaller seg et postpunk-band. Likevel flørter de litt med rocken med et markant gitarriff, og veien videre kan bli spennende følge! Bandet skriver selv at de er inspirert av artister som PJ Harvey, noe man for så vidt kan høre litt i låta ”Weak”.
 • Emil Kruse – Hørt fra dig Danskene har kommet opp med mye bra det siste året, og noe av det er Emil Kruse. ”Hørt fra dig” har en deilig, deilig beat som man sier på godt dansk, og man får veldig lyst til å legge alle sine danske fordommer til side og bare nyte hvor melodiøst og musikalskt perfekt alt virker i denne låta.
 • The Beach – Jimi Somewhere Jimi Somewhere, en slags kjenning for de som liker å stalke Urørts sine favortitter. Jimi er så vidt ferdig med vidregående, men har alt flere flotte låter i lomma. “The Beach” er en deilig sensommerlåt, og passer til alt fra rolig fest til late dager i solveggen.
 • BOSCO – Cruel Med et sound som kan minne om en blanding av danske Liss og et hint av Twin Peaks har BOSCO kommet med en ganske chill sommerlåt for deg som vil ligge på stranda og bare slikke sol. BOSCO slapp nylig albumet b. og ”Cruel” er en av de mer merkbare låtene fra albumet. BOSCO selv kaller seg en blanding av Gnarls Barkley og Janis Joplin, så her er det nok mye annerledes musikk i
 • Sudan Archives – Come Meh Way ”Come Meh Way” er debutsingelen til 23-årige Sudan Archives. Låta blander sudanske fioliner, R&B og litt eletkronika. En ganske så god blanding med andre ord. ”Come Meh Way” er behagelig å høre på, og alt tyder på at Sudan Archives er en du kommer til å høre mer fra.
 • Night Walk – Gold Fir Vet ikke helt om det her er låta du tar på dersom du skal gå en tur på natta, men det er jo noe med det å bruke låter som passer situasjonen du er i. Og Det bør jo ”Night Walk” gjøre til en tur på natta. Men det er ikke sikkert. Men kanskje. Uansett er ”Night Walk” en ordenltig morsom sang å høre på – rett og slett fordi det er så mange elementer i låta som bare setter prikken over i-en. Kos deg med de siste sommerdagene med denne disco-godbiten.


 • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify