Kontrastfylte sider

Mari Tveita Stagrims første roman _Det du leter etter finnes ikke her_ er en fortelling om et vennskap som oppstår i et hardt møte med voksenverden, og som glipper nesten like fort som det oppstod.

– For meg går jeg-et i boka gjennom en prosess, der hun setter sammen både seg selv og sin venninne til et bilde hun kan klare å forstå, forklarer Stagrim i sendinga.

I boka skildrer Mari Tveita Stagrim kontrastene ved å være både barn og voksen samtidig. Og gjennom glimtvise scener får vi tilgang på minner, som nøster opp hendelser som aldri burde funnet sted.

– Jeg har kanskje ikke forstått hvor brutal boka er før den kom ut. Det har overraska meg litt at den har truffet folk så hardt. Jeg har fått flere tilbakemeldinger fra folk som ble dratt tilbake til en tøff ungdomstid når de leste boka, forteller forfatteren.

– Når man er tenåring er man både barn og voksen på en gang. Det er så mange store kontraster. Man er så liten og sårbar, og samtidig på vei til å bli noe helt annet, forklarer Stagrim.

Forfatteren selv var også full av kontraster da hun var tenåring.

– Jeg elsket A1, synes gutter som snuste var de kjekkeste, jeg digga Hello Kitty samtidig som jeg hørte på Him og t.A.T.u. – og bare gikk i rosa klær, ler hun.

I løpet av sendinga får vi også høre om hvordan samarbeidet i skrivekollektivet A.K.R.O.N.Y.M. har påvirket hennes soloprosjekter, og hennes framtidsplaner som forfatter. I tillegg får vi et gjenhør av Mari Nybergets anmeldelse av Frode Gryttens novellesamling, Menn som ingen treng.

(Toppfoto: Ingrid Pop)