A-LISTA UKE 43-44

Finn frem headsettet, høytaleren eller earplugsene - det er tid for ny a-liste!


  • Yaeji – drink i´m sippin on Yaeji er en sør-koreansk artist, som lager mye artig. Soudet hennes er er litt tungt og mørkt, men hun har til gjengjeld et meget morsomt image. Blant annet synger hun for det meste "jeg er kul, jeg er bra" i tillegg til at hun legger ut funfacts om seg selvog låta. For eksempel tenkte hun ikke på alkohol i det hele tatt da hun skrev låta. Da hun så parallellene ble det bare WOOOOW.
  • Ung Süss, Kapteinen og Venner3000 – Dop på Coop Ung Süss har fått med seg Kapteinen og Venner3000 (og Coop Extra-reklamen) på denne herlige, ironiske, småteite låta. Ingen av artistene har gjort så veldig mye før, men de har likevel lekt seg litt med diverse paint og photoshop-ferdigheter på alle covrene. Pluss for listas mest fengende refreng.
  • Marius – Existence Problem Romerike-områdets egne Cashmere Cat? Marius er meget lovende, kul, dyktig og egentlig litt det man trenger nå. Han er bare så vidt over 20, men er stødig på produseringsfronten. Existence Problem har og en klar dramaturgi - litt sånn dagdrømming hvor du drømmer deg bort i folkemylderstøyen, også blir du vekket opp av et eller annet mot slutten. Lekkert!
  • Makthaverskan – Eden Deilig post-punk fra Gøteborg-bandet Makthaverskan. Makthaverskan har holdt på siden 2008. Makthaverskan kommer ifølge vokalist Maja Milner fra bassisten Hugos venn, som egentlig bare syntes det hørte kult ut, og derfor tenkte, hvorfor ikke. Makthaverskan er også hunnkjønn-formen av Makthaverske, og det er jo kult og moderne.
  • Lisa Skoglund – Hjertefyll Lisa Skoglund har ikke gjort noe på tre år, og mam kan jo spørre seg hvorfor, for hun har en så fin og klar stemme, som får det til å røre i hjerterota - noe som egentlig fyller hjertet ditt litt. Passende nok heter låta Hjertefyll, og passer perfekt dersom du vil late som du er med i en høstfilm / eller serie av noe slag.
  • Kiplemore, Aligo – FISH LOVE Hvem skulle trodd at dagens visdomsord kommer fra 18 år gamle Kiplemore fra Oslo? Vet ikke. Men det gjør det altså. Kiplemore har et seregent preg, og har bevegd seg ut fra sine trygge SoundCloud-mixer, til egne RnB-låter. Han har også samarbeid med diverse utenlandske artiser, som kanadiske Aligo han har fått med seg her. To nye navn, et visdomsord, en god beat og litt metaforer, alt på 3 minutter?? Ikke dårlig.
  • Jarami – Hear This Om du var fan av Justice's sin DANCE - så blir du nok lett glad i Hear This fra svenske Jarami. Jarami er dritgod- og har blant annet produsert musikk for Frank Ocean. Låtene er en god blanding av dance og elektronisk pop. Jarami er for det meste på turne alle andre steder enn Europa, men plutselig er de der og.
  • Högni – Moon Pitcher Högni er egentlig en sagnfigur, en slags Loke skikkelse, siden han er stebror av kongen og sønnen av en dverg. Artisten Högni ser mer ut som en viking med dreads, og er kanskje Islands neste Sigur Ros? Kaaanskje? Högni har hvertfall stort potensiale i ny og spennende musikk. Albumet hans har god mix av engelske og islandske låter, som og viser et tydelig stilskifte. Skal man tro Högni egner ikke islandsk seg til uptempo låter.
  • High Heeled Giants – We Were Gods Tromsø-duoen High Heeled Giants henger seg på den litt dystre, skandinaviske vibben du kans kjenne igjen hos både Robyn og Lykke Li. High Heeled Giants ga ut sin første låt i mars 2017, og We Were Gods er deres andre singel. High Heeled Giants har et slags langdistanse musikalskt forhold, ettersom ene halvdelen bor i Tromsø, og den andre bor i Oslo. Men sånn er det jo bare.
  • AllttA – Under the Water Hvis du nå hører Under the Water og tenker "DETTE HØRES UT SOM NOE JEG HAR HØRT FØR", er ikek det så rart. AllttA består av 20syl og Mr. J. Medeiro, hvor sist nevnte har vært en del av den franske duoen C2C. De franske, gode hiphop-tonene er skjønt forent i Under the Water, selv om det kanskje ikke er den letteste låta å synge med til.


  • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify