A-LISTA UKE 45-46

Ny uke - ny liste! Nå med ABBA-inspirerte navn OG 80-tallsinpirerte band!


 • Tuvaband – Trees Len deg tilbake, hell noe godt oppi koppen og nyt Tuvaband. Tuvaband startet på et soverom som et one-woman-band, men ble raskt en duo som har knekt indiekoden. Deres første singel fikk raskt over 10 millioner streams på Spotify - ikke dårlig for en usigna duo med både røtter i Norge og England.
 • SuperParka – Girl SuperParka KUNNE vært tribute bandet til Den Meksikanske Luchadoren (på norsk: proff-wrestler), men det er en ny, fet, fransk duo. Girl er deres første singel, og er akkurat passe irriterende nok til å ikke bli kjedelig. Har også bra synth. Bra synth= bra låt.
 • PINS – Serve the Rich PINS er en perfekt og klassisk, britisk punkeaktig låt. PINS kom med sitt debutalbum i 2015. PINS har gitt ut låta Serve the Rich selv, og i ekte opprørsk-britisk-punkeånd har de filmet musikkvideoen i en protest i Manchester tidligere i høst, mot Brexit.
 • Newtimers – Game Over - C&G Mix Svenske Newtimers står bak favorittlåta "She's a Gun", og har blandet en del sjangre - både 80-talls elektronika, R'n'B og hiphop for deres nye låt Game Over. Til tross for at duoen har holdt på siden 2004, har de ikke gitt ut veldig mye, men kanskje kommer det mer snart?
 • Mokri – It All Resonates In Me Mokri fra Norge har gjort det ganske greit internasjonalt. Mokri er det man kaller et støyrock-band - litt hardt, men absolutt tålelig, selv for sarte ører. Dessuten kombinerer de den harde rocken med litt mildere instrumenter som fiolin og trompet. Hvor mange instrumenter hører DU i "It All Resonates In Me"?
 • Matt Kali – Drowning Matt Kali har virkleig vært gjennom et hamnskifte - han var nemlig tidligere vokalist i post-punk bandet "Call Me Anything" , men er mye mer inspirert av hiphop og R'n'B nå som soloartist. Drowning er hans nyeste låt - sett den på og nyt den.
 • Marie Løvås – Alt He Si Tid Sunnmøringen Marie Løvås har ikke gjort fryktelig mye enda i sin artistkarrierre, men det hun har gjort hittil har vært veldig bra. Alt He Si Tid kan minne om hva Miss Li gjorde tid.ig i sin karrierre, noe som funker like bra på Ålesundsk som på svensk.
 • Jouska – Time Will Show Jouska er en duo som består av Marit Othilie Thorvik og Hans Olav Settem. Hans Olav Settem er og med i Whales & This Lake, som kanskje er fasiten på hvorfor coverbilde til Jouska er så artsy. Jouska kaller seg forøvrig et kunst-electro band - hva det vil si - finner du ut ved å høre låta.
 • Frida Scar ft. MYRA – Ljugliv Foreldrene til Frida Scar tenkte nok at hun skulle bli artist da hun var liten, men kanskje ikke rapper. Frida Scar er nemlig oppkalt etter Anni-Frid i ABBA (CUTE) - men lager ikke akkurat ABBA-musikk. Nylig slapp hun debutalbumet sitt, og har fått med hele hiphop-Norges favoritt MYRA på denne NYDELIGE låta. Finnes ikke noe godt ord på norsk for Ljugliv - men det er basic de som lever et annet liv på SoMe osv.
 • Blue Hawaii – Free At Last Ingen liste uten saksofon og denne lista er intet unntak. Blue Hawaii er en duo fra Canada som har holdt på siden 2010. Free At Last er å finne på albumet Tenderness som ble gitt ut i oktober. Selv sier de at det nye albumet kan beskrives som "Björk møter the xx og DJ Koze" - noe du kan bedømme selv.


 • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify