Topp 7 skumle hoteller fra TV og film

Det finnes få steder som er skumlere enn hoteller, spesielt på TV.

1. Overlook Hotel (Ondskapens Hotel/The Shining)

Jack Nicholson skal sammen med kona og den merkelige sønnen sin passe på det tomme høyfjellshotellet «Overlook Hotel» i vinterferien. Stephen Kings mareritt-hotel i filmen «The Shining» byr på ekle spøkelser, skumle tvillinger og masse blod i heisen. Klassisk skummelt sted å være, 10/10 would not visit again. Men filmen er jævlig bra.

«All work and no play makes Jack Nicholson a crazy boy.»

2. Leirvassbu Fjellstue (Fritt Vilt)

Ingrid Bolsø Berdal og vennene hennes drar på en koselig snowboardtur i klassisk norsk stil. Yngve fra «Mannen som elsket Yngve» skader foten og gladgjengen må bryte seg inn i ett nærliggende høyfjellshotell. Én etter én blir de drept av en stor, skummel mann (som en gang var en trist liten gutt som døde(?) i en snøsprekk fordi pappaen hans, Himmelblå-Roy var slem). Leirvassbu Fjellstue finnes IRL og kan faktisk besøkes på ekte. Selv om Torill har lagt igjen en strålende anmeldelse på booking.com, tørr vi ikke anbefale noen å ta turen til morderhotellet.

«Vi kommer tilbake»
– Torill

3. Hotell uten navn (The Good Complex, Doctor Who)

Doktoren og vennene hans havner i ett merkelig 80-talls hotell uten vinduer og utgangsdører. Hvert hotellrom er laget spesielt for deg som gjest. Åpner du døren til ditt rom vil du møte din største frykt, og deretter bli gal og begynne å tilbe en slags oksegud. Det skumle med hotellet er at det finnes et rom på hotellet med det du er aller mest redd for i hele verden. Tenk på det. Dessuten blir du spist av en oksegud.

«Praise him».

4. Hotel Cæsar, Rom 513 (Hotel Cæsar)

Under hotellbrannen i 1988 (da Sossen Krohg fikk rullestol og Karl Sundby fikk lapp for øyet) ble en av stuepikene innelåst på rom 513. Det sies at drømmene til de som sover på rommet blir virkelighet, og at man kan kjenne vinden gå gjennom veggene. Døra på 513 låser seg dessuten i ny og ne. Gjennom de nesten 20 årene hotellet har «eksistert» har flere sett skygger og snakket med blant annet avdøde Georg Anker Hansen. Det var på 513 at «Hotel Trivago»-mannen voldtok Andrine, i tillegg til at det var pulerom for blant annet Juni og Rolv, Juni og Magnus, og Ingrid og Bernad. Fysj!

«Et hjem for oss, et hjem for spøkelset på rom 513»

5. Hotel Cortez (American Horror Story: Hotel)

Mange mener at American Horror Story tapte seg i sesong fem, etter at Jessica Lange tok hatten sin og gikk. Lady Gaga skulle fylle hennes sko som en vampyrdronning på dette sex/tortur- og spøkelseshotellet. Hotel Cortez er et mørkt og blodig sted hvor du virkelig ikke vil dø...(spoiler alert:) for da må du bli på hotellet for alltid (og ha sex Golden Globe-vinneren Lady Gaga?).

«Your boy has a jawline for days!»

6. The Great Northern Hotel (Twin Peaks)

Hold deg unna om du er redd for: store fosser, høye engler, sanne drømmer, eller ostespisende nordmenn.

7. Hurumhei Høyfjellshotell (Fjols til fjells)

Hold deg unna om du er redd for: påskestemning, crossdressing, dobbeltgjengere eller Leif Juster.

Andre hoteller som ikke kom med på listen:

The Tipton Hotel (The Suite Life of Zack & Cody)
Hotel Transylvania (Hotel Transylvania)
The Plaza Hotel New York (Home Alone 2)
Fawlty Towers (Hotell i særklasse)

Hør Frokost på Radio Nova: Hverdager fra 07-09

Facebook: https://www.facebook.com/frokost/
Instagram: https://www.instagram.com/frokost_radionova/

Toppfoto:
Shining: Wikipedia/ Renoman58
Leirvassbu: Wikipedia/ ukjent
Cortez: Wikipedia/ Eric Garcetti
Cæsar: Wikipedia/ Hans-Petter Fjeld
Spøkelse: Pixabay/ StockSnap~