A-LISTA UKE 11-12

Leken elektronika, inspirerende hvaler, plexirelatert pop og mye, mye mer


 • Bisse – Plexiglas Etter den dagbokaktige forrige plata hans, «19. 6. 87», kommer det endelig ny musikk fra danske Bisse. I singelen «Plexiglas» skjer det mye på en gang og resultatet er velykka. Særlig kudos fortjener han for å skape store, nostalgiske bølger med modem-ringelyd. Et tips er dessuten å sjekke ut den smått creepy musikkvideoen til «Plexiglas» der Bisse både vandrer over ørken, isbreer og ikke overraskende sitter fast i en knøttliten plexiboks. Kanskje blir det en plate ut av singelen? Vi krysser fingrene!
 • brenn. – Juli Den pastellfarga duoen brenn. er tilbake på listene våre med singel nummer to! Det er vanskelig å ikke falle for den garasjerockaktige greia di har gående, og «Juli» innfrir forventningene vi har rukket å få til gruppa. Kaja Gunnufsen-aktige tekster («jeg har ingenting på gang / det føles som en Kygosang») treffer MYE gitar og trommer på en bra måte, og brenn. har funnet frem til et uttrykk alt tyder på vil være tidløst en god stund til.
 • DGU, Lille Leon – Brenner Deg Låta «Brenner Deg» finner du på EP'n «Hits 4 Kids» og det er jo smågøy i seg sjøl. DGU (eller Dobbel G-Unit) har med seg Lille Leon fra 612 på denne her og resultatet er veldig nice. Hva som egentlig er greia med tekstlinjene «hvor er Edvard?» og «brenner deg» som fyller store deler av låta er vanskelig å si, men spiller det egentlig noen rolle? Tolk det i den retningen du vil, eller bare kos deg med fet låt.
 • Maximilien, Praa – Alliance De franske artistene Praa og Maximilien har gått sammen om denne poppete, elektroniske låta. «Alliance» tar deg meg ned i et djupt svømmebasseng av mjuke syntlyder, men beaten og den tydelige vokalen sørger for at du aldri drunker helt. Det er noe deilig åttitalls her som møter både hiphop og mer tørre elektroniske greier og det funker skikkelig bra.
 • Mokri – The Body That Beats Enda en gjenganger på våre A-lister: Oslotrioen Mokri (tidligere kjent som Signal///) er ute med sin andre singel og vi i Radio Nova er fortsatt store fan av den gitardrevne psychrocken. «The Body That Beats» flyter avgårde, groover på en overraskende dansbar måte og er en låt du kan kose deg skikkelig med i over fem minutter. Seinere i 2018 går det rykter om at vi får plata «Total love» fra Mokri og vi gleder oss!
 • nylenda – Cetacean Call Velkommen til det funky hjørnet av ukas A-liste. nylenda høres kanskje svenske ut, men de er faktisk en norsk trio som lager leken og spretten elektronisk musikk. «Cetacean» betyr noe i retning av «hval» på norsk, og låta «Cetacean Call» er ifølge bandet selv inspirert av de 400 hvalene som strandet seg selv i New Zealand i fjor. Dette gir en ganske rørende ekstradimensjon til den catchy låta og er absolutt noe å ha i bakhodet når du danser til linja «float on / float on».
 • Okay Kaya – Dance Like U Okay Kaya sine sårbare og kompromissløse låter leverer alltid. Norske Kaya Wilkins skjuler seg bak artistnavnet, og singelen «Dance Like U» er så lush og smooth at det er til å grine av. Samtidig er det også et eller anna som liksom lugger litt her, men dette er kun positivt og gjør den spennende og bra på ekte. «Do you dance like you fuck / Or do you dance like you make love» er spørsmål som stilles her - på en eller annen måte fremstår det hele overraskende eksistensielt.
 • Simon Alejandro, Lars B. – 2 Ganger Hiphop fra Bergen! Simon Alejandro har med seg Lars B. på beats på «2 Ganger», henta fra en hel EP dedikert til et lengre opphold i Paris. Det er noen sløye andrestemmer her som ligger godt sammen med smarte syntlinjer og det rekker overhodet ikke å bli kjedelig å høre på denne låta her. Kos deg!
 • Softcore untd. – Sjansespill Vibbefangerbandet Softcore untd. fikk nettopp ett av tre NOPA-stipend på by:larm, gratulerer med det! «Sjansespill» er en desperat og deppa låt, men den har også et helt sjukt driv som sammen gjør låta til en bra pakke. Indie, rap, hiphop - jeg veit ikke helt hva slags sjangermerkelapp det er mest hensiktsmessig å gi Bergensgruppa, men det spiller egentlig ikke noen særlig rolle. Det får være måte på sjangeroppheng, Softcore untd. er fett uansett.
 • SØ, Giller – Rubens sang Det er fristende å kalle «Rubens sang» en technolåt som flørter med metaluniverset. Hardt, mørkt og veldig interessant å høre på. Den norske duoen SØ har fått med seg Giller på laget, og bak dette navnet skjuler vokalinnslag (eller, i alle fall bittesmå prateinnslag) fra Ruben Gillen seg. Sånn sett gir det også meningen at låta har fått den tittelen som den har - en ganske trivelig homage.


 • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify