Intervju: Level & Tyson

Level & Tyson-frontmann Richard Noir om Paris, sitt sigøynerblod, årene i Superfamily, billedkunstner Egon Schiele, det styggvakre, samt norsk garasjerocks vugge Moss.

– Bestefaren min kom til Norge på 30-tallet som sigøyner fra Romania. Hans soverom var i fjøset sammen med grisene. De dro fra gård til gård og hjalp til med gårdsarbeidet i bytte mot husly, forteller Richard Noir - låtskriver og frontmann i Oslobandet Level & Tyson.

Bandet hadde nylig musikken sin i NRK-serien «Unge lovende» og er aktuelle med singelen «Free Guy».

Det omreisende, rastløse sigøynerlivet er overførbart til Richards «turnérende fattig musikant»-livsstil:

– Jeg elsker å være på turné. Det eneste ansvaret man har er å spille og cruise rundt. Det er alltids noen som vet hvor du skal, hvor lenge du skal være der og når du skal dra.

Og en god del turnering har det blitt. Først som trommeslager i Superfamily. Deretter med hjertebarnet Level & Tyson i blant annet U.S.A. The Huffington Post skrev at San Francisco-konserten var «forfriskende unik», mens Buzzbands LA sa Los Angeles-konserten «kanskje gjorde rockemusikk så intimt som det kan bli».

Level & Tyson ble dannet i Paris i leiligheten til vokalist/gitarist Richard Noir og bassist Sofie Sæther. To album senere leverer fortsatt kunstnerkollektivet tigerstadens kuleste vindskeive støypop. «Jeg er svært opptatt av billedkunst. Jeg liker veldig godt Egon Schiele som er tegneserieaktig, men samtidig mørkt og skittent.» melder Noir ivrig.

Hør hele intervjuet og sendingen her.

Toppfoto: Johnny Vaet Nordskog