Stiller som lederkandidat for Studentparlamentet

– Det er fordi jeg har troa på Studentparlamentet at stiller jeg som leder for Studentparlamentets Arbeidsutvalg!

Dette var avslutninga på andrekandidat fra Grønn Liste, Christen Andreas Wroldsen, sin revolverappell under Studentnyhetenes livesending fra Fredrikkeplassen tidligere i dag. Wroldsen offentliggjorde med det at han stiller som lederkandidat av Studentparlamentet på UiO, og håper på å ta over ledervervet etter Jens Lægreid, også fra Grønn Liste.

– Jeg stiller fordi jeg tror jeg kan gjøre en god jobb. Det overrasket meg at det ikke er andre kandidater som har meldt seg enda, forteller Wroldsen på spørsmål om hvorfor han stiller som lederkandidat.

Tidligere i sendinga fortalte nåværende leder Lægreid at det ikke hadde kommet noen kandidater til ledervervet, men at han trodde de kom til å melde seg etter at noen «sprakk ballongen». Det var dette hans listekollega valgte å gjøre. Hittil er Wroldsen eneste kandidat til valget som avholdes 31.mai.

– UiO er et fellesprosjekt som vi må løfte sammen. For neste leder blir det viktig å være den som minner Universitetet i Oslo på at man skal «practice what you preach». Det blir også viktig å se på hvordan campus skal være og hvilke tilbud vi skal ha, kunne nåværende leder Jens Lægreid fortelle.

Wroldsen har vært aktiv i studentpolitikken i to år, og vil nå ta skrittet videre fra å sitte som styremedlem i Grønn liste, til å være leder av Studentparlamentet. Med dette kan Grønn Liste få sin andre leder på rad.

– Jeg mener at Studentparlamentet er et viktig organ på UiO som kan gjøre en stor forskjell, og at listene sammen kan få til mye når vi samarbeider, selv om vi er uenige om ting, forteller lederkandidaten.

– Jeg vil være med på å implenetere politikken, ikke bare stemme over det vi vil få gjennom.

Hør hele valgspesialen direkte fra Fredrikkeplassen:

Toppfoto: Elise Kubberød