Oppdagelsesreise til ODEON kino

Uten å helt vite hva vi går til, står Oda Elise Svelstad og meg selv utenfor ODEON kino på Storo og ser forventningsfullt på inngangsdøren. Vi skal se Avengers – Infinity War, og det eneste vi vet er at dette er Norges største kinosenter. Hva er det som venter oss der inne? Majestetiske trapper i gull og en stor fontene utrustet i diamanter, kinosaler med senger med egne massører?

Nei, så luksuriøst er det nok ikke – og godt er kanskje det? Det vi derimot møtte idet vi gikk inn på kinosenteret var en stor kiosk med godt utvalg av snacks og drikke, et informasjonssenter, og trapper som førte både opp og ned. På billetten vår sto det at vi skulle i IMAX-salen, og til tross for at det er hele 14 saler på ODEON kino, var det null problem å finne frem til den riktige. Jeg spør Oda Elise hva IMAX egentlig betyr mens vi vandrer nedover korridoren til salen vår. «Det står for Image Maximum», svarer hun. «Det er verdens største lerret – hele 25 x 15 meter – og er eneste kinoen i verden som bruker laserprojeksjon for å skape den beste 3D-opplevelsen man kan få!» Jeg stopper opp med småpanikk i blikket. «Er det 3D?! Hallo, vi må jo kjøpe 3D-briller!» Før jeg får løpt tilbake til kiosken, sier Oda Elise med en rolig og behagelig stemme: «Neei, bare slapp av, de deler ut 3D-briller gratis her!» Det er et enormt pluss i boka, må jeg si!

Inne i salen venter det oss 500 komfortable skinnstoler, og en helt rad tilegnet VIP-seter. VIP-setene er i det dyreste laget – 265 per billett – men til gjengjeld får du mulighet til å både justere posisjon og varme. Du får også stikkontakt til å lade mobilen om det skulle være nødvendig.

Oda Elise og jeg finner plassene våre – ikke VIP-seter, men behagelige til tross for det – og er spent på hvordan filmopplevelsen vil være. Vil vi merke noe forskjell? Vil laserprojeksjonen svi øynene våre? Vil lydanlegget sprenge trommehinnene våre? Sistnevnte ble nesten en realitet, vi måtte holde oss for ørene under trailerne. Ingen av oss er særlig skånsomme for høye lyder, men volumet er likevel ubehagelig. «Skal det være sånn hele filmen, kommer jeg til å dø» kan jeg så vidt høre Oda Elise si under alt bråket. Heldigvis skrus volumet ned til et behagelig nivå da filmen starter, og vi glemmer bort misnøyen fra tidligere.

Jeg får stort sett alltid vondt i hodet av 3D, og hadde ikke rukket å mentalt forberede meg på hodepinen, men dette var ikke noe jeg merket til denne gangen. 3D-opplevelsen var noe jeg aldri hadde vært borti før. Den var så behagelig, og snart hadde jeg nærmest glemt bort at filmen var i 3D.

Om du er som meg – elsker å ligge behagelig, spise sjokolade og drikke brus mens man ser film, men samtidig setter pris på høy lydkvalitet og godt bilde – burde du absolutt ta deg turen til ODEON kino på Storo. Selv om det svir litt i studentlommeboka, er det noe man i hvert fall må oppleve minst én gang i livet. Stapp i et par ørepropper under trailerne, and you´re good to go!

Hør innslaget om ODEON kino i podkast

Toppfoto: Jon Einar Sivertsen/ODEON