SOMMERLISTA

Ny, norsk musikk til å losje deg gjennom hetebølger, festivaler og sene kvelder. Sommerens lydspor får du på Radio Nova.


 • Das Body – Boys Et nytt, lovende musikkprosjekt du bør notere deg fremover, og allerede på debutsingelen får vi et glimt av at dette kan bli noe større. Den oslobaserte gjengen i Das Body byr på et lekent lydbilde med flere hint av det glade 80-tall, samtidig som de tar en egen vri på det tradisjonelle popformatet. Solid førsteinntrykk som gir oss lyst på mer!
 • Otha – One of the Girls I et mylder av spennende, norske elektronikaprosjekter om dagen, får du jaggu meg en til å notere på lista. Debutsingelen til Otha, eller Othalie Husøy som hun egentlig heter, byr på en flott blanding av tradisjonelle klubbtoner og svevende, mørke popelementer, som sammen skaper en svært hypnotiserende låt. En låt for både dansegulvet og sofaen.
 • LINDSJØRN – Born Done På debutsingelen "Born Done" skildrer Ingvild Lindsjørn et købasert samfunn hvor man kanskje litt for sjeldent går sine egne veier. Med fengende soulvibber og vokal får vi en leken låt som lett fester på seg hjernen – og kanskje du får lyst til å danse i en ny retning.
 • Rabagast – Få Det På Det er ingenting å si på energinivået til Rabagast på deres nye EP ”Hold på Hatten”, og gruppa følger opp en svært solid skive fra i fjor. På låten ”Få Det På” blir vi servert et lydbilde som ikke er redd for å sparke i alle retninger, med god dynamikk og herlig, energisk vokal som setter prikken over i’en. Skal du rocke ut i sommer, ta med deg Rabagast på reisen.
 • Oh Jonah – Furniture Lovende, nytt prosjekt med Jonathan Stødle i førersetet, og låten "Furniture" byr på et lydspor skapt for festivalsommeren. Deilig synthpop med en delvis psykedelisk innpakning, trekker deg inn i en leken og sprudlende verden du vil ha mer av. Og snakker vi sommerens mest catchy gitarriff?
 • Mygla – I Fjero (feat. Blasfemisk Eksplosjon, Sjef-R & Kamilla Brattebø) Du behøver ikke skaffe deg flybilletter til ”The Golden State” for å oppleve hiphop-rytmer av den gamle skole, for vi har jo vår egen vestkyst som stadig leverer varene. Fra metropolen Austrheim, Hordaland, returnerer Mygla med nye rytmer, og kanskje en livsholdning om at ikke alt behøver å være så blodseriøst hele tiden. På albumet ”Bygdemagasinet Myglafon” byr Joakim Lerøy Kjenes på lekne beats og rim på rekke og rad. Legg til et solid gjestegalleri, og dette er en skive som lett fester seg på hjernen din.
 • KAPPEKOFF – Breaking Me Down (feat. Bethany & Ola Kvernberg) Når Kappekoff returnerer med nye rytmer, kan man som regel være sikker på at de fyller kvota for dansbare discobeats og funky basslinjer – pluss litt til. Over flere år har de polert og skapt en distinkt sound som har glidd godt inn i musikklandskapet i hovedstaden. På den nye låten ”Breaking Me Down” får vi i tillegg krydra det hele med litt strykere, som gjør seg godt både på dansegulvet og ellers.
 • Locult – Medicine Ny melodisk musikk for de sene sommerkvelder, perfekt mens du kanskje drømmer deg bort på en lang biltur. Locult er et ferskt prosjekt, og har spilt inn musikken sin på en nedlagt skole i et område med det vi må si er nokså beskjedne innbyggertall. Den litt isolerte følelsen skaper et drømmende lydbilde, og ”Medicine” gir oss litt eventyrfølelse blant et teppe av synth og bass.
 • Nauuda – Keep My Cool Duoen fra Arendal fortsetter å pushe ut solide, hypnotiserende beats i en leken elektronisk innpakning. God produksjon i bunn driver oss gjennom, og etterlater oss lystne på mer. ”Keep My Cool” stiller seg i rekken av flere gode utgivelser over det siste året, og det er spennende å se hvordan musikken til Nauuda utvikler seg fra låt til låt.
 • Eirik Aas – Min tid Flere behagelige rytmer fra Eirik Aas, som ikke kan sies å ligge på latsiden, og følger nå opp med singelen ”Min tid” etter en lengre EP tidligere i våres. Har funnet en god flyt hvor tekst og beats jobber sammen, og stadfester fortsatt at soloprosjektet hans er verdt å følge nøye videre.


 • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify