SOMMERLISTA #2

Nye toner for varme sommerdager. Her er musikken som dominerer radiobølgene fremover!


 • Beezewax – Rainbows Med røtter tilbake til det glade 90-tall har Beezewax mang en gang servert oss lystige toner og menget seg blant band og fans i indiekorridorene. Etter en liten pause returnerer gjengen med frisk energi, en skive i horisonten og en herlig sommersingel for å sparke det hele i gang. Bøttevis med energi og spilleglede det bare er å helle over seg!
 • Yogishine – Runnin’ Man Funky groove og en dash hiphop – og vips har du de nye rytmene fra den norske gruppa Yogishine på hjernen. Et svært dansbart lydbilde har preget prosjektet over flere år, og ingenting tyder på at det skal tones ned med det første, heldigvis. «Runnin’ Man» er en sang du tror du har fått dreisen på halvveis ut i låta, men som fletter inn noen overraskelser du kanskje ikke helt så komme. Vi liker overraskelser.
 • Paria – Summer Blind Sommerlige toner fra Oslo og artisten Paria, som på kort tid har funnet seg svært godt til rette i musikklandskapet. «Summer Blind» er hennes nyeste singel med toner som lett fester seg på hjernen, og vitner om et musikkprosjekt med store ambisjoner fremover. Litt latinamerikanske vibber er heller ikke feil i tropevarmen.
 • AyOwA – Alt Det Du Ku Den danske duoen AyOwA er ikke ukjente med mørke elektroniske toner blandet med popelementer, og det er lett å forelske seg i denne kombinasjonen når det er såpass gjennomført. Vi dras gjennom en mystisk og ofte svært hypnotiserende verden, preget av et visst alvor med sine mørke synther – men likevel en positivitet som skjærer gjennom. «Alt Det Du Ku» dukker opp på gruppas kommende EP, og vi er klare til nok en gang å dykke ned i mørket.
 • Tellus – Vill du ha det så Hvor mange planeter var det nå egentlig i solsystemet, og fikk vi skværa opp med Pluto? Det vi i hvert fall vet er at Tellus ikke bare er den tredje planeten fra sola, men også Sveriges tredje nyeste popgruppe – for å sitere de unge musikernes presseskriv. Med disse knallsterke påstandene dykker vi ned i dette ferske musikkprosjektet – og det innfrir! Debutsingelen er energisk og oser glede fra første sekund, og vi får en poplåt du lett blir hekta på.
 • The KVB – Above Us London-duoen returnerer for å gi oss en perfekt dose krautrock, synth og svevende toner for å kjøle oss ned i varmen. Fra sin spede begynnelse i 2010 har The KVB fått en ganske omfattende musikkatalog å vise til, og med nytt album ventet til høsten kan vi på ny drømme oss vekk blant abstrakte rytmer og maskiner.
 • HUMA LUMA – Get Lost Gruppa fra Halden er langt fra nykommere på musikkscenen, men 2018 virker å være året hvor de for alvor setter ting i høygir. Låter kommer løpende på rekke og rad, med ulik inspirasjon innafor sjangeren, samtid som vi skimter en rød tråd på tvers av det hele. «Get Lost» byr på catchy riff og vokal det er stor fare for du setter på repeat.
 • POLOSHIRT – All I Do Is Think About You Ikke nødvendigvis en ‘supergruppe’, men det oppstår mye god musikk om dagen når de australske prosjektene Polographia og Winston Surfshirt bedriver kompetanseutveksling. Vi sier hei til prosjektet Poloshirt, og de kan skimte med ny EP og bedagelige sommervibber som fyller ukas kvote og mer til. Ingen grunn til å stresse rundt – senk skuldra og la den rosa, neonfargede skiva dra deg inn i feriemodus.
 • From Scratch – Type Her får vi et lovende prosjekt fra Oslo, hvor gruppa for få år siden knapt var komfortable med egne instrumenter, og startet reisen i bunn og grunn ‘fra scratch’. Spol så tida frem, og med en EP allerede ute, er From Scratch absolutt verdt å notere seg bak øret fremover. Låta «Type» er kanskje gruppas mest energiske krumspring så langt, med en fin driv og et lekent lydbilde.
 • Safario – Mowgli Ferske rytmer fra Safario, som fortsetter å levere på produksjonsfronten! Høy intensitet, god flyt og en beat som fester seg lett. Den unge rapperen og produsenten er virkelig på en god streak om dagen, og «Mowgli» er en flott sommerbanger du lett kan inkludere i din lokale spilleliste.


 • Du finner alle tidligere a-lister på Spotify